Tagasi
  • EE Articles
  • 17.06.2018

YIT Infra Eesti ehitatud Põlva linna keskväljak avatakse Võidupüha tähistamisega

EV100 arhitektuuriprogrammi raames valminud Põlva linna keskväljak avatakse 23. juunil maakondliku Võidupüha tähistamisega.

Käesoleva aasta augustikuus tähistab Põlva linn oma 25. aastapäeva ja suurimaks kingituseks sel puhul on keskväljak, mida Põlval senini polnud. 

Väljakul on kõik vajalikud tehnovõrgud nii suurürituste läbiviimiseks kui võimalike hoonete ja äride jaoks. Põlva linna kui maakonnakeskuse jaoks on lipuväljak oluline ka pidulike tseremooniate ja paraadide korraldamiseks ning saab olema ka hea koht mitmesugustele kultuurisündmustele. Kodanike jaoks võiks uus keksväljak kujuneda meeldivaks kohtumispaigaks. 

Põlva linna keskväljak on kaasaegne jalakäijate pargi- ja puhkeala koos väljakumööbli, purskkaevu, lipuväljaku ja kõnniteedega. Väljakul olevad puidust konstruktsioonid markeerivad hooneid ja on ühtlasi platsi raamistikuks. 

Põlva keskväljaku ja linnaruumi arhitektuurivõistlusel valiti parimaks ideekavand märgusõnaga „Puulinn“, mille autorid on Stuudio 2 Arhitektid OÜ ja Metusala Arhitektid OÜ ühiskollektiiv koosseisus Helen Rebane, Egon Metusala, Kaie Kuldkepp, Liis Uustal ja Vilve Enno. Põlva keskväljaku ja linnaruumi arhitektuurivõistlus toimus 30.10.2014–29.01.2015. EAS toetab Põlva keskväljaku ja linnaruumi ümberehitust piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest 1,38 miljoni euroga. Projekti teostamise kogumaksumuseks on 2,3 miljonit eurot. 

Ehitaja YIT Infra Eesti AS,  projekteerisid Stuudio 2 Arhitektid OÜ ja Keskkonnaprojekt OÜ.