• EE Articles
  • Uudised
  • 15.09.2022
  • AS YIT Eesti

YIT rajab Tartusse kaasaegse eluhoone

YIT Eesti alustab lähipäevil uue seitsmekordse eluhoone rajamist Tartusse Jaama tänavale. Aadressile Jaama 167 kerkiva hoone 61 korterit ja esimesele korrusele rajatavad kolm äripinda tulevad müügile oktoobris ning YIT eesmärk on anda esimesed valminud korterid omanikele üle 2023. aasta sügisel.

YIT elamuarenduse müügijuhi Eva-Liisa Tamme sõnul on arhitekt Urmas Pauli loodud projekt kujunenud koduotsijate seas juba küllaltki populaarseks. Eriti suurt huvi tuntakse kuni 3,1 meetri kõrguste lagede ja avarate terrassidega esimese korruse korterite vastu.

„Tänaseks on oma huvi registreerinud juba sadakond peret, kelle seas on nii põliseid tartlasi, seni lähivaldadest Tartusse tööle sõitnud inimesi, kes on otsustanud endale ülikoolilinna püsiva elukoha hankida, kui ka neid, kes soovivad osta korterit üüripinnaks. Tänane kõrge üüripindade nõudlus Tartus annab ostjatele kindlust, et investeering kinnisvarasse saab olema korraliku tootlusega,“ rääkis Eva-Liisa Tamm.

Tema sõnul annab projekti populaarsusele hoogu ka arhitekt Urmas Pauli loodud nutikas lahendus, tänu millele sulandub kaasaegne maja piirkonna teiste kodude miljööga ning tagab elanikele piisava privaatsuse.

„B-energiaklassiga hoone välisilmes domineerivad tumedad betoonelemendid, mis moodustavad esimese korruse äripindade klaasseintega maitseka terviku. Äripindadega samal tasandil paiknevate esimese korruse korterite elanikud saavad nautida suuremat avarust tänu tavapärasest oluliselt kõrgematele, 2,8-3,1 meetri kõrgustele lagedele. Teise korruse elanikud veeta soojadel päevadel aega kuni 24m2 suurusel katuseterrassil, rääkis Tamm.

Jaama 167_3D vaade 03.jpg

Hoone erinevad terrassi- ja rõdulahendused annavad selle fassaadile vaheldusrikkust – lisaks terrassidega varustatud korteritele saavad huvilised valida erinevatesse ilmakaartesse avanevate kuni 7m2 rõdude ja tubadesse avarust ja värsket õhku toovate Prantsuse rõdudega korterite vahel.

Uus maja on varustatud liftiga ning esimesele korrusele luuakse lisaks iga korteri individuaalsele panipaigale ka ühine panipaik lapsevankritele.  

„Lastega peredele paremate võimaluste loomiseks kerkib õue ka mänguala. Hoone kõrval hakkab paiknema parkla nii autodele kui ka jalgratastele – kuna uus hoone asub vaid veerandtunnise jalgrattasõidu kaugusel Tartu vanalinnast, siis usume, et Jaama tänava uue hoone elanikud hakkavad hea meelega igapäevasteks toimetusteks auto asemel jalgratast kasutama,“ sõnas YIT esindaja.

Jaama 167 arenduse näol on YIT üle pikkade aastate esimese projektiga ülikoolilinnas.

„Meil on väga hea meel, et saame luua Annelinna kesklinnapoolse külje väga hea infrastruktuuriga piirkonda järjekordse kaasaegse kõigi mugavustega hoone. Annelinna kui piirkonna kasuks räägib väga kiire ja mugav ühistranspordiühendus Tartu südalinnaga ning see, et piirkonnas on piisavalt kauplusi, koole, lasteaedu, kergliiklusteid, parke, äsja avatud Annemõisa jalgpallihall ja kõike muud täisväärtuslikuks eluks vajalikku,“ tõdes Eva-Liisa Tamm.

Korterite plaanidega tutvumiseks tuleb end registreerida huvilisena projekti lehel.

Tutvu projektiga siin »


YIT on Soome suurim ja Põhja-Euroopa üks juhtivaid arendus- ja ehitusettevõtteid. YIT on juba 110 aastat loonud paremaid elukeskkondi: rajanud jätkusuutlikku eluviisi toetavaid funktsionaalseid kodusid, tulevikutrende järgivaid avalikke ja ärihooneid ning infrastruktuuri, mis toetab kogukondade, ettevõtete ja ühiskonna toimimist. YITs töötab ühtekokku üle 5500 spetsialisti üheksas riigis: Soomes, Rootsis, Norras, Eestis, Lätis, Leedus, Tšehhis, Slovakkia ja Poolas. 2021. aastal oli ettevõtte müügitulu 2,7 miljardit eurot. YIT Corporationi aktsiad on noteeritud Nasdaq Helsinki Oy börsil. www.yitgroup.com