• EE Articles
  • Pressiteated
  • 01.12.2018

Väike-Patarei tänavale kerkivad ajalugu väärtustavad kodud

Väike-Patarei tänavale Kalamajja, kust sel suvel leiti Eesti arheoloogia ajaloo suurim keskaegne leiukogu, on kerkimas uued kortermajad.

Tallinnas Väike-Patarei 1/Jahu 6 paiknev ligi 7000 ruutmeetri suurune krunt sai tuntuks, kui sealt selle aasta aprillikuus ehitustööde käigus keskaegsed aarded leiti. Nüüd on maatükile uued privaatsed 3- ja 4-korruselised korterelamud kerkimas ning eelmisel nädalal peeti juba sarikapidu.

„Ajaloolist tausta väärtustades ehitame siia privaatsed 3- ja 4-korruselised Mündriku korterelamud, milles on vaid 8-15 korterit. Tegemist on ostjate seas väga populaarse ja trendika Kalamaja piirkonnaga,“ rääkis YIT Eesti juhatuse liige Margus Põim. Kokku on 7 hoonesse projekteeritud 94 ühe- kuni neljatoalist korterit. „Korraga käib kõigi seitsme kortermaja ehitus ning samuti majadele ühise mugava maa-aluse parklakorruse rajamine,“ sõnas Põim. Kogu ehitusaja jooksul on leitud nii arheoloogidele kui ka ehitajatele sobiv töökorraldus, mille eest andis Muinsuskaitseamet eelmisel kuul YIT Eestile ka auhinna „Aasta leid 2018“.

Mündriku kortermajad sobivad inimestele, kes hindavad ajalugu ja Kalamaja miljööd. Ka hoonete nimi viitab ajaloolisele taustale. Keskajal tegutsesid Kalamajas nimelt ettevõtlikud mündrikud, kes pidasid paadiliiklust mandri ja kaubalaevade vahel. Kalamajaliku õhkkonnaga hoovidesse rajatakse sirelihekid ja ploomi- ning õunapuud ning aeda ümbritseb kodune puitaed. Uute majade hoovis on ka jalgrataste parkimiskohad.

Majad valmivad järgmise aasta novembris. Vaata projekti kodulehte > Mündriku residents

YIT on suurim Soome ja oluline Põhja-Euroopa ehitusettevõte. Me arendame ja ehitame kortereid, äripindu ja terveid piirkondi. Lisaks sellele oleme nõudliku infrastruktuuri ehitamise ja teekatte rajamise spetsialistid. Koos klientidega loovad meie 10 000 professionaali senisest funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ja jätkusuutlikumaid linnu ja elukeskkondi. Tegutseme 11 riigis: Soomes, Venemaal, Skandinaavias, Balti riikides, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Uus YIT sündis, kui enam kui saja-aastased YIT Oy ja Lemminkäinen Oy 2018. aasta 1. veebruaril ühinesid. Meie 2017. aasta pro forma käive oli üle 3,8 miljardi euro. YIT Oy aktsia on noteeritud Helsingi Nasdaq OMX börsil. www.yitgroup.com

Lisainformatsioon: Kadi Aljas, AS YIT Eesti turunduse spetsialist, tel 6652100, kadi.aljas@yit.ee