• EE Articles
  • Pressiteated
  • 05.07.2018

Inspireerivad näidiskorterid Kristiines Algi tänaval

Tallinnas Löwenruh pargi kõrvale kerkinud uutes kortermajades on valminud neli omanäolist näidiskorterit, millesse sisekujundaja on linnunimelisele tänavanimele viidates põiminud huvitavaid linnuelemente.

Korterid kujundanud YIT Eesti sisekujundaja Maarja Priksi sõnul pakkus linnunimeline tänavanimi ja kõrvalasuv park sisekujunduseks inspiratsiooni. Kohe esimesel korrusel asuvas 2-toalises hoovipoolse terrassiga korteris tervitavad romantilises magamistoas hommikul ärkajaid eksootilised linnumustriga seinad. Kogu korter on lahendatud rahulikes sinise-hallides toonides, eeliseks on ka ruumikas vannituba koos saunaga.

Priksi isiklikuks lemmikuks on aga teisel korrusel asuv retrohõnguline ühetoaline korter. „Kogu korter on kujundatud 1960-1970ndate stiilis, mis kajastub köögitehnikas, käsitööna valminud rombikujutistega seinalahenduses ja tüünetes kollakas-rohelistes toonides,“ rääkis Priks. Kompaktses korteris on magamisruum nutikalt eraldatud elutoast vaheseinaga ja rõivaste jaoks on esikus avar garderoobiala.

Privaatse hooviala eeliseid saab nautida kolmetoalises läänepoolse terrassiga korteris, terrassist paari sammu kaugusel asub suur liivakast koos mänguväljakuga. Eriti valgusküllane korter on kujundatud valgetes toonides. Köök on avatud elutuppa ja eraldatud kõrgema saare ja lauaga, mille plaat on spetsiaalselt korteri jaoks disainitud. Kuldsete ja kreemikate toonidega magamistuba mõjub luksuslikuna. Praktiline garderoob on lahendatud eraldi nišina esikus täispika peegliga.

Neljas näidiskorter asub kolmandal korrusel, pakkudes avaral rõdul kaunist hoovipoolset vaadet. Linnu temaatikat jätkab lindudega meeleoluvalgusti söögilaua kohal. U-kujuline köök moodustab omaette nurga ja on elutoast veidi eraldatud. Kogu korter on kujundatud romantilises luksuslikus maakodu stiilis. Magamistoa seinu ehib pajuurbadega tapeet ja rõivad saab paigutada walk-in garderoobi. 

Kõiki näidiskortereid saavad huvilised ka ise vaatama minna: https://www.yit.ee/elamuarendus/tallinn/kristiine/algi-59

Algi 59 kortermajad asuvad Löwenruh pargi kõrval. Majad asuvad vaiksel tupiktänaval rohelises Kristiine linnaosas. Kolmekorruseliste kaasaegsete majade arhitekt on Martin Kinks.

YIT on suurim Soome ja oluline Põhja-Euroopa ehitusettevõte. Me arendame ja ehitame kortereid, äripindu ja terveid piirkondi. Lisaks sellele oleme nõudliku infrastruktuuri ehitamise ja teekatte rajamise spetsialistid. Koos klientidega loovad meie 10 000 professionaali senisest funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ja jätkusuutlikumaid linnu ja elukeskkondi. Tegutseme 11 riigis: Soomes, Venemaal, Skandinaavias, Balti riikides, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Uus YIT sündis, kui enam kui saja-aastased YIT Oy ja Lemminkäinen Oy 2018. aasta 1. veebruaril ühinesid. Meie 2017. aasta pro forma käive oli üle 3,8 miljardi euro. YIT Oy aktsia on noteeritud Helsingi Nasdaq OMX börsil. www.yitgroup.com

Lisainformatsioon: Kadi Aljas , kadi.aljas@yit.ee