• EE Articles
  • 17.04.2018

AS-l YIT Eesti valmib jaanipäevaks Tallinna piirile Peetrisse omanäolise kontseptsiooniga MotorCenter teeninduskeskus

Möödunud aasta oktoobris ehitustöid alustanud AS-l YIT Eesti valmib selle aasta juunis Tallinna piirile Peetrisse MotorCenter teeninduskeskus, mis on esimene omalaadne autoga seotud toiminguid pakkuv keskus Eestis. Uus keskus paikneb suure liiklustihedusega Tallinn-Tartu maantee ääres ning on eemalt silmapaistev ja autoga mugavalt ligipääsetav.

Kontseptsioon
YIT kinnisvaraarenduse projektijuht Indrek Jakobson tutvustab, et niisuguse MotorCenter keskuse kontseptsioon on Soomes sündinud ja arendatud, kuid viimaste aastate jooksul on ideed Eesti konteksti kohandatud. MotorCenter keskendub eeskätt sõidukite hooldusele ja parandusele. „Hoone selgrooks on autode remont, tehnoülevaatus, pesula ja toitlustus, kuid samuti on esindatud nii-öelda iluteenused,“ selgitab Jakobson.

MotorCenter keskuse eelis on majasisene sünergia ja konkurentsi puudumine. Kliendil on võimalik täisteenust saada: autopesu järel viia puhas masin tehnoülevaatusesse, seal mõne puuduse avastamisel see kõrvaldada ning lühema töö korral ka samas majas lõunal käia. Iva seisneb selles, et ühe perena toimides on kliendile võimalik teha majasiseseid pakkumisi ja ka ettevõtetel omavahelist koostööd.

Üüripindadest
Peetri MotorCenter keskus pakub 11 erinevat üüripinda vahemikus 206-528 m2, kokku on üüritavat pindala ligi 3700 m2 ja on jaotatud toitlustus-, kaubandus- ja üüripinnaks. Ruumide eelis on nende universaalsus ning võimalus mitu ruumi omavahel liita ja seeläbi tegevust laiendada. Tüüpne äripind on jaotatud kolmeks sektoriks: esimene on kliente teenindav ruum, teine avar töökoda ning kolmas on teisel korrusel asuv mitmekülgselt kasutatav kontori osa. Kõik äripinnad on välise ligipääsuga, mis lubab ettevõtetel paindlikult toimida. „Mõni soovib olla nädalavahetusel avatud, mõni mitte,“ kirjeldab Jakobson. MotorCenteri esifassaadile on loodud koht ettevõtete logode jaoks.

Kui täna paiknevad autoparandusettevõtted või muud sõidukitega seotud teenuste pakkujad garaažides, laohoonetes või teistes selleks mitte ettenähtud kasutusotstarbega hoonetes, siis on keeruline praktikasse tuua teistsugust mõttemustrit. Nimetatud ruumides ei pruugi olla vajalikku ventilatsiooni või sobilikke tuleohutusnõudeid, mistõttu võib see olla ohtlik nii töötajale kui kliendile.

Praeguseks on käed löödud mitme ettevõttega, teistega läbirääkimised käivad. „Otsime kõikide automarkide remonditöödega tegelevat ettevõtet ja ka toitlustajat,“ juhib Jakobson tähelepanu. „Meil on MotorCenteri projekti ääretult suur usk. Paljud ettevõtted, kellega läbirääkimisi pidanud oleme, ütlevad, et kontseptsioon vastab tänastele vajadustele, kuid nõuab harjumist,“ tõdeb projektijuht. 

Kui soovid saada endale püsivalt edukat ettevõtet, siis tule tutvu MotorCenter Peetri teenusekeskusega, kus viimased vabad rendipinnad ootavad Sind. 
Peetri MotorCenter asub Rae vallas aadressil Tähnase tee 1. Vaata projekti veebilehte>

Lasnamäe MotorCenter

Peterburi tee äärde rajatakse sama kontseptsiooniga teeninduskeskus. „Peetri MotorCenter keskust projekteerisime paralleelselt Lasnamäe omaga, kus on 11 erinevat üüripinda. Soovime, et esindatud oleksid tehnoülevaatus, autopesula ja toitlustus, “ teeb Jakobson ülevaate.

Kokku on üüritavat äripinda ligi 2100 m2, mis jaotub 120-440 m2 pindadeks. Pääs MotorCenter keskusesse hakkab toimuma Häirekeskuse juurest Osmussaare teelt. Selleks, et pakkuda töötajatele ja/või klientidele mugavat parkimist, on keskuse alale rajatud aiaga piiratud parkla.

Lasnamäe MotorCenter saab olema aadressiga Osmussaare tee 4. Vaata projekti veebilehte >

Lisainformatsioon: 
Tarvo Tuga 
Kinnisvaramüügi spetsialist
+372 50 27 119 
tarvo.tuga@yit.ee