• EE Articles
  • 03.06.2018

Algi 59 hubased kodud valmivad juuni lõpuks Kristiine aedlinna

Kristiines asuvale vaiksele Algi tänavale valmivad juuni lõpuks neli kolmekorruselist korterelamut. Valgusküllaste kodumajade esimesed elanikud saavad sisse kolida enne jaanipäeva. Kokku valmib 76 uut kodu.

AS YIT Eesti poolt selle aasta jaanuaris ehitust alustatud kodude õuel viiakse läbi viimased ehitustööd, mille käigus antakse hoonetele viimane lihv ja rajatakse mitmekesine haljastus.

Algi majade arhitektuur on kaasaegne ja kasutusfunktsioonilt mugav. Heledates toonides betoonpinnaga kodumajade esimeste korruste fassaadipind on viimistletud tumeda tellisplaadiga. Kristiine aedlinna miljööd arvestavad madalad kortermajad on ümbritsetud koduse puitaia ja liugväravatega, mille keskmes asuvad laste mänguväljakud koos ainulaadse künkana mõjuva liumäge ning piirkonnale omase rohelusega: eriliigilised ja erinevate lehevärvidega põõsasistikud ning viljapuud.
Ohutu koduõue loomiseks kulgevad õueväravast maja ukseni ja haljasalal looklevad jalgrajad, millele tekitavad hubasust madalad valgustite read. Hooviala välisperimeetril kulgeb avatud parkimiskohtadega sõidutee, mis ei tungi hoovialale, vaid jätab koduõue jalakäijatele. Parkida saab ka esimese korruse tasapinnas hoone all.

Esimese korruse kodude terrassid pakuvad elanikule võimaluse nautida privaatsust, sest on eraldatud ülejäänud hoovist telliskividest laotud haljastuskastidega. Suvistel aiatöödel ja talvisel lumekoristusel vajaminevate vahendite hoiustamise eesmärgil on terrassid sisustatud ruumikate panipaikadega.  Teise ja kolmanda korruse rõdusid liigendavad piimja kattega läbipaistmatud piirded ja puidust ribistikud, mis pakuvad elanikele lisavarjestust ja huvitavaid vaateid fassaadidele. Hoone trepikotta valguse ja korrustevahelise õhulise õhkkonna loomiseks on trepp projekteeritud konsooltalale, mille astmete vahel liigub õhk ja valgus.

Kristiine aedlinna muudab eriliseks selle kesklinnalähedane asukoht, mis tundub asuvat justkui vaikses väikelinnas. Piirkond on privaatsust arvestav, kuid tervikliku infrastruktuuri ja peamiselt madala hoonestusega. Ajalooliselt heinamaade ja suvemõisate piirkonnana kasutatud Kristiine on säilitanud tänaseni inimsõbraliku aedlinna mastaabi, mille hoovides ja tänavatel kasvavad kodumaised puu- ja põõsaliigid.

Algi 59 kodudel on suvine eripakkumine, millega on võimalik tutvuda projekti lehel: https://www.yit.ee/elamuarendus/tallinn/kristiine/algi-59