• EE Articles
  • Uudised
  • Pressiteated
  • 03.10.2022
  • AS YIT Eesti

YIT rajab uue MotorCenter keskuse Laagrisse

YIT Eesti teeb ettevalmistusi järjekordse MotorCenter ärihoone ehitamiseks Saue valda, Laagrisse kerkivasse Gate Tallinn äriparki.

MotorCenter Laagri
MotorCenter Laagri

„Oleme saanud ehitusloa 3100m² MotorCenter Laagri ehitamiseks ning hetkel peame aktiivselt  läbirääkimisi hoonesse üürnike leidmiseks. Tänaseks on keskuse 13 äripinnast huvilised olemas ligikaudu kolmandikule,“ ütles YIT ärikinnisvara arendusosakonna juht Indrek Jakobson.

YIT MotorCenter kontseptsioon töötati välja Soomes, kuhu on rajatud juba kümmekond sõidukite teeninduse ja kaubanduse otstarbega ärihooneid auto-moto, tööriistade, spordikaupade ja teiste tehniliste või vaba-aja ja elustiili valdkonna ettevõtetele.

„Seda, et kontseptsioon toimib ka Eestis, on kinnitanud viimaste aastate jooksul edukalt käivitunud MotorCenter Peetri, Lasnamäe ja Tähesaju keskused. Nende keskuste klientidelt ning seal tegutsevatelt ettevõtjatelt saadud positiivne tagasiside annab meile kindluse, et ka  MotorCenter Laagri kujuneb tulevikus populaarseks ja tihedalt külastatavaks teenuskeskuseks,“ sõnas Jakobson.

Tema sõnul on uue MotorCenter keskuse eeliseks keskmisest väiksemad äripinnad, mis avardab võimalike teenusepakkujate ringi.

„Sõidukite teeninduse ja kaubanduse valdkonnas ei ole saadaval palju 200-250m² suurusi pindasid, kuigi meie varasem kogemus näitab, et nõudlus selliste äripindade järele on suur. Samas pakume suurema ruumivajadusega huvilistele võimalust ka olemasolevaid pindasid liita – oleme valmis kohandama ruumiprogrammi paindlikult vastavalt üürniku vajadustele,“ kinnitas YIT esindaja.  

Laagrisse kerkiva ärihoone ühes osas on erinevate sõidukite hooldamiseks, remondiks või ehitamiseks sobilikud pinnad. Hoone teises osas paiknevad kaubandustegevuseks sobivad „Stock-Office„ tüüpi pinnad, kus esimese korruse ruumid on kasutatavad müügisaalide või laopindadena ning teisel korrusel asuvad kontori- ja olmeruumid.

„MotorCenter keskuse pindade vastu tunnevad täna huvi mitmed ketiettevõtted, kellel on edukad üksused meie senistes keskustes. Aga on ka meie jaoks täiesti uusi teenusepakkujaid ja kaupade müüjaid, keda huvitab oma tegevuse laiendamine, nähtavamasse asukohta või kaasaegsemasse hoonesse liikumine. Võrreldes teiste MotorCenter keskustega rõõmustab  MotorCenter Laagri oma üürnikke ja külastajaid  suurema parkimisplatsiga, mis on tänastele huvilistele väga tugev argument olnud,“ rääkis YIT Eesti esindaja.

Ettevõtte eesmärk on MotorCenter Laagri  ehitustegevusega alustada veel käesoleval aastal ning avada  uksed 2023. aasta sügiseks.

Uus MotorCenter paikneb pealinna piiril Tallinn–Riia ja Saku–Laagri maanteede ristumiskohas asuvas Gate Tallinn äripargis, kuhu kerkib lähitulevikus 250 000m² äri- ja elukondlikku kinnisvara. Seetõttu on piirkond kujunemas atraktiivseks tõmbekeskuseks nii ettevõtetele kui ka klientidele.

Lisainfo: Tarvo Tuga; tarvo.tuga@yit.ee
telefon +3725027119

MotorCenter Laagri koduleht