• EE Articles
  • Uudised
  • Pressiteated
  • 03.09.2021
  • YIT Oyj

YIT ja BTA sõlmivad tehingu üürimajade arendamiseks Balti riikides

Baltic Insurance Company AAS (BTA Kindlustus) on sõlminud tehingu ehitusettevõttega YIT, et täiendada oma kinnisvaraportfelli viie üürimajaga Baltimaades. Tegu on sektori ühe suurima kinnisvaratehinguga Balti riikides.

Tehingu raames rajatakse kaks kortermaja Riiga, kaks Vilniusesse ning üks Tallinnasse, ühtekokku 479 korterit. Kortermajad valmivad 2022. ja 2023. aastal, misjärel algab korterite üürileandmine.

Hoonete ehitamisel kasutatakse keskkonnasäästlikke lahendusi ning kõikidele hoonetele taotletakse rahvusvahelist BREEAM jätkusuutlikkuse sertifikaati tasemel „Very Good“ (väga hea). „Selle tehinguga tugevdab BTA oma positsiooni Balti kindlustusturul ja jätkab oma kinnisvarastrateegia elluviimist. BTA üürimajade portfell suureneb Riias ja selle tehinguga siseneb BTA Eesti ja Leedu elukinnisvara üüriturule.

BTA Kindlustus kuulub Vienna Insurance Group kontserni, kes omab pikaajalist kogemust elukondliku kinnisvara sektorisse investeerimisel. Oleme uhked, et oleme esimesed, kes on sõlminud sellise suuremahulise investeeringu koostöös tunnustatud ja tugevate partneritega,“ kommenteerib Wolfgang Stockmeyer, BTA Kindlustuse juhatuse esimees.

Balti riikide kinnisvaraturg on kiirelt taastunud pärast mõningast langust eelmisel aastal. Turg on pööranud kiirele kasvule, mistõttu on tekkinud vajadus uute kaasaegsete kodude järele. „YIT strateegia on müüa oma arendusportfellist osa institutsionaalsetele investoritele üüriprojektideks, et kiirendada seeläbi suurte arendusprojektide valmimist ning toetada kapitali kasvu. Mul on väga hea meel, et YIT on astunud pikaajalisse partnerlussuhtesse sellise professionaalse investoriga nagu BTA. Samuti on meil hea meel, et YIT Balti üksused saavad luua üürikortereid kui häid alternatiive korteriomandile,“ ütles Tom Sandvik, YIT Kesk- ja Ida-Euroopa elamuarendusüksuse asepresident.

Investeeringute juhtimise ja üürileandmise teenuseid osutab portfellis usaldusväärne ja kogenud partner – Eesti ettevõte Lumi Capital.

Tehingu pooled on otsustanud tehingu maksumust mitte avaldada.

YIT

YIT on Soome suurim ja Põhja-Euroopa peamine linnaarendaja ja ehitusettevõte. Meie eesmärk on luua senisest vastupidavamaid, funktsioneerivamaid ja atraktiivsemaid linnu ja elukeskkondi. Arendame ja ehitame kortereid, äriruume ja tervikrajoone. Samuti oleme nõudliku taristuehituse spetsialistid. Omame koos äripartneritega kinnisvara, mis toetab meie suuremate arendusprojektide elluviimist. Pakume klientidele ka kinnisvara väärtust suurendavaid teenuseid. Anname tööd ligi 7400 spetsialistile kümnes riigis: Soomes, Venemaal, Rootsis, Norras, Eestis, Lätis, Leedus, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Meie 2020. aasta käive oli ligikaudu 3,1 miljardit eurot. YIT Oyj aktsia on noteeritud Nasdaq Helsingi Oy börsil. www.yitgroup.com

BTA Kindlustus

BTA Baltic Insurance Company on Baltimaade kindlustusturu liider, pakkudes laia valikut kahjukindlustusteenuseid Lätis, Leedus ja Eestis. BTA annab Baltimaades tööd enam kui 1000 töötajale. BTA suurim aktsionär on Vienna Insurance Group AG, kellel on ligi 200-aastane kindlustustegevuse kogemus. Grupp on enda alla koondanud ligikaudu 50 seltsi 30 riigist ning enam, kui 25 000 töötajaga on nad Kesk- ja Ida-Euroopa turgudel selge turuliider ning hoolitseb enam kui 22 miljoni kliendi eest. VIG aktsiad on Viini börsil noteeritud alates 1994. aastast ning neile anti rahvusvaheliselt tunnustatud reitinguagentuuri Standard & Poor's poolt stabiilse väljavaadega A + reiting. Börsil noteeritud Vienna Insurance Group on Viini börsi juhtiva börsiindeksi ATX kohaselt kõrgeima reitinguga ettevõte. Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) teeb tihedat koostööd Kesk- ja Ida-Euroopa suurima jaepangaga Erste Group.

Lumi Capital

Lumi Capital on 2013. aastal asutatud kinnisvara juhtimis- ning investeerimisettevõtte. Lumi Capital on aktiivne kinnisvara investor Balti riikides, investeerides nii ärikinnisvara kui elamukinnisvara projektidesse. Lumi Capital on juhtiv üürimajade arendaja ja aktiivne operaator, kelle portfellis on kokku ca 2000 korterit. Käesoleva tehinguga siseneb Lumi Capital Läti ja Leedu elukinnisvara turgudele.