• EE Articles
  • Uudised
  • Pressiteated
  • 17.05.2021
  • AS YIT Eesti

YIT alustab uute energiatõhusate kodude rajamist Keilasse

YIT alustab suvel ehitust Keilas Põhja tänav 12b krundil, kus 2022. aasta septembriks valmib kaasaegse välialaga energiatõhus kortermaja. Viiekorruselises majas leiab uue kodu ühtekokku kuni 37 pere.

“Uued elektrirongid on kiired, vaiksed ja keskkonnasõbralikud, mispärast näeme juba mitmendat aastat, kuidas linnade areng liigub mööda raudteevõrgustikku äärelinnadesse: Keila, Saue, Saku, aga ka Kohila ja Rapla,” sõnab YIT Eesti müügi- ja klienditeenindusosakonna juht Ingrit Asavi. “Keilast väljub päeva jooksul Tallinnasse ligi 40 rongi ning täna loomisel olev liikuvuse ja ühistranspordi arengukava paneb lähiaastatel veelgi enam rõhku äärelinnade sujuvale rongiühendusele kesklinnaga, mis kasvab tulevikus veelgi Tallinna lähipiirkondade atraktiivsust kesklinnas töötavate inimeste silmis,” selgitab Asavi.

Energiatõhus uusarendus sulandub juba olemasolevate Põhja tänava kodude miljööga, pakkudes samas kõiki uue maja eeliseid nagu läbimõeldud planeering, madalad ülalpidamiskulud, hea ventilatsioon ja heliisolatsioon ning palju muud. Maja ees ja tänavaala ääres on arvukalt parkimiskohti.

Uus B-energiaklassi hoone pakub koduostjatele võimalust valida 37 praktiliselt kompaktse ja mugava planeeringuga korteri vahel. Liftiga varustatud majas on nii funktsionaalseid ühe- kui ka avaraid neljatoalisi kortereid, mille suurused jäävad vahemikku 31 kuni 72 ruutmeetrit ning millest igaüks on varustatud erinevatesse ilmakaartesse avaneva rõduga. Samuti kuulub iga korteri juurde esimesel korrusel asuv panipaik.

“Keila on väikelinn, mis tähendab, et kõik eluks vajalik on alati käe-jala juures. Samas on seal olemas kõik suurlinna võimalused, alates sellest, et linnas tegutseb mitu suurettevõtet ning lõpetades sellega, et peagi plaanitakse linna rajada suur kaubanduskeskus koos kinoga,” lisas Asavi.

Hoone rajamisel lähtutakse ka investorite ootustest – uue hoone 37 korterist kaheksa on projekteeritud külaliskorteriks.

Põhja tänava 12b elumaja arhitekt on Janno Põldme, hoone ehitaja on AS YIT Eesti. Kodud valmivad 2022. aasta septembris.

Vaata lähemalt