• EE Articles
  • Uudised
  • Pressiteated
  • 22.12.2021
  • AS YIT Eesti

Profitööriistade tootja Makita rajab Eestisse 24 miljoni eest hiiglasliku büroo- ja laohoone

YIT ja Makita on sõlminud lepingu büroo- ja laohoonete ehitamiseks Saue valda, Laagri külje all asuvasse Gate Tallinn tööstusparki. Lepingu maksumus on ligikaudu 24 miljonit eurot.

YIT alustab maailma ühe juhtiva profitööriistade tootja Makita Tallinna büroo- ja laohoone ehitamisega. Gate Tallinna tööstusparki rajatava kahekorruselise hoone pindala on ligikaudu 23 500 ruutmeetrit.

Lisaks kontoritele ja laole saavad hoones olema hooldus- ja testruumid, näidistesaalid ja koolituskeskus, kus edasimüüjaid ja lõpptarbijaid koolitatakse.

„Ootame uusi tööruume pikisilmi. Majas sees saavad olema testruumid nii betooni-, puidu- ja metallitööriistade testimiseks ning lisaks tuleb välitestala, kus saab katsetada aia- ja metsatehnikat. Uues majas jagub töökohti kuni 100-le inimesele,“ sõnas Seiji Tanizawa Makita OY Eesti filiaali tegevjuht.

Ehitustööd algavad 2022. aasta jaanuaris ning projekti plaanitav valmimisaeg on 2023. aasta aprillis.

Projekt näeb ette, et lõpptulemus vastab A-energiaklassi nõuetele. Suurhoone energiavajadus tagatakse hoone katusele ja kinnistule paigaldatavate põhjamaade kliimale kohandatud päikesepaneelidega. Kokku koondavad pargid enam kui 2000 paneeli, mille installeeritav koguvõimsus on 1000kW.

“Tänavune aasta on tõestanud, et jätkusuutlikuks tegutsemiseks on läbimõeldud energialahendused kriitilise tähtsusega. Hea on näha, et erasektor tajub selgelt oma vastutust keskkonna ees ja oskab juba ka ise küsida paremaid lahendusi. Kõik hoone omatarbimisest ülejääv energia läheb elektrivõrku, mis on eeskujulik näide sellest, kuidas juba üks hoone võib kõigi jaoks elukeskkonda paremaks muuta,“ ütles YIT Eesti AS ehitusvaldkonna juht Reimo Ehrstein.

Lisainfo:

Reimo Ehrstein, YIT Eesti AS ehitusvaldkonna juht,reimo.ehrstein@yit.ee

YIT on Soome suurim ja Põhja-Euroopa üks juhtivaid arendus- ja ehitusettevõtteid. YIT missioon on luua paremaid elukeskkondi ning arendada ja ehitada jätkusuutlikku eluviisi toetavaid funktsionaalseid kodusid, tulevikutrende järgivaid avalikke ja ärihooneid ning infrastruktuuri, mis toetab kogukondade, ettevõtete ja ühiskonna toimimist. YITs töötab ühtekokku 7400 spetsialisti kümnes riigis: Soomes, Venemaal, Rootsis, Norras, Eestis, Lätis, Leedus, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. 2020. aastal oli ettevõtte müügitulu 3,1 miljardit eurot. YIT Corporationi aktsiad on noteeritud Nasdaq Helsinki Oy börsil. www.yitgroup.com