• EE Articles
  • Uudised
  • 19.08.2021
  • AS YIT Eesti

Meistrid mitte ainult ehituses, vaid ka jäähokis

Augusti keskpaigas kohtusid Eesti tuntumad ehitus- ja arendusettevõtted turniiril STROI CUP, et omavahel mõõtu võtta jäähokis. Esmakordselt tegi oma debüüdi ka YIT esindustiim, tulles kohe võidukale esikohale!

Võidukas hokitiim. Foto: Anton Gurtovoi
Võidukas hokitiim. Foto: Anton Gurtovoi

Tundub, et koos soomepärase ärinimega oleme põhjanaabritelt kaasa saanud muudki head: kui 14. augustil meie esindustiim esmakordselt jääl kohtus, et teiste ehitus- ja arendusettevõtete välja pandud meeskondadega hokis mõõtu võtta, ei osanud keegi unistada, et sellest saab ka tiimi esimene tiitlivõit. Ja veel milline võit: meisterlikkust jagus nii ründesse kui kaitsesse, kus meie mehed lõid vastasmeeskondade kurvastuseks kokku 19 suurepärast väravat, samas kui meie enda kaitsest murdis läbi vaid 6.

Lisaks üldvõidule tõsteti YIT tiimi esile 100% omatöötajatest koosnenud võistkonna koostamise eest ning loomulikult toodi välja, et meie tiim ei skoorinud mitte ainult hulgaliselt väravaid, vaid lasi neid ka kõikidest meeskondadest kõige vähem endale ära lüüa. Selle tegi teoks 7-liikmeline dream-team koosseisus Kaspar Kaljuvee, Reimo Ehrstein, Hardo Hanson, Renee Laan, Karl Luha, Sander Tambik ja tiimi manager Saveli Novikov, kes tunnistati ka selle turniiri parimaks mängijaks! Väravas kaitses YIT tiimi nimel HC Vipers mängija Renat Aznibakiyev.

Objektiinsenerid Sander Tambik ja Saveli Novikov platsil. Foto: Anton Gurtovoi
Objektiinsenerid Sander Tambik ja Saveli Novikov platsil. Foto: Anton Gurtovoi

Turniir toimus tänavu juba viiendat korda ning korraldajate sõnutsi ei ole veel kordagi seeria ajaloos sedavõrd tasavägist taset nähtud. Manageri rollis olnud objektiinsener Saveli on enam kui nõus: “Ma olin turniiri ülikõva taseme üle väga üllatunud. Mõtlesin enne turniiri, et ehitusmehed, esimest korda koos jääl… ilmselt meenutab see kõik pigem bowlingut. Aga kui riietusruumist välja jõudsin, siis oli kogu meeskond juba jääl sooja tegemas, tehes sööte ja lööke värava suunas. Väga uhke tunne,” ütleb ta. Sellised  kiidusõnad teeksid muidugi igaüht uhkeks, aga kindlasti seda enam, et lisaks suurele kirele inseneeria vastu on Saveli üks Eesti suurimaid jäähokitalente.

Millised meeleolud valitsesid ülejäänud tiimis ja kas neid on lootust veel jääl näha? “Meestele väga meeldis – nii neile, kes olid varem hokiga veidike kokku puutunud, kui ka neile, kelle jaoks see oli esimene kord. Kindlasti läheme järgmisel aastal tagasi tiitlit kaitsma, loodetavasti on tuleval aastal nii tribüünil kui ka tiimis näha veelgi rohkem nägusid,” sõnab Saveli.