• EE Articles
  • Uudised
  • Pressiteated
  • 23.10.2020
  • AS YIT Eesti

Kolmanda MotorCenteri sarikapidu tähistanud YIT kavandab juba uut auto-moto ärihoonet

Lasnamäe populaarseimasse ärikvartalisse Tähesaju teele kerkiv uus kaasaegse kontseptsiooniga MotorCenter ärihoone tähistas sarikapidu. Tuleva aasta kevadel valmiv ärihoone on järjekorras juba kolmas MotorCenter keskus, kus tarbijate rõõmuks on ühe katuse alla koondatud teineteist täiendavad autoteenuseid pakkuvad ettevõtteid nagu autoteenindus, tehnoülevaatus, rehvitööd, autopesula ning varuosade ja tööriistade kaubandus.

MotorCenter Tähesaju sarikapidu
MotorCenter Tähesaju sarikapidu

YIT Eesti juhatuse esimehe Margus Põimi sõnul on ehitustööd kenasti graafikus ning ettevõtted saavad asuda end Tähesaju MotorCenteri uutes ruumides sisse seadma juba loetud kuude pärast.

„Oleme sarnast kontseptsiooni järgides varem rajanud juba kaks edukalt toimivat autokaubamaja Peetris ja Tallinnas, Peterburi teel ning võin täie kindlusega öelda, et peatselt valmiv Tähesaju MotorCenter ei jää sugugi viimaseks. Seniste teenuskeskuste rentnikud ja teised huvilised on andnud mõista, et neil on väga terav vajadus sarnase keskuse järele Mustamäe-Kristiine piirkonnas. Seetõttu peame juba väga konkreetseid läbirääkimisi sobiva krundi ostmiseks ja uue keskuse arenduse käivitamiseks selles piirkonnas,“ sõnas Põim.

Tema sõnul on rentnike ja külastajate suur huvi teinud MotorCenterist atraktiivse objekti ka investorite silmis. „Nagu ka eelmiste teenuskeskuste puhul, siis oleme valmis andma Tähesaju MotorCenteri pärast selle edukat käivitumist uute püsivate omanike kätesse. Tänavune kevad tõestas, et keskustes pakutavad teenused on lõpptarbijatele alati vajalikud, sõltumata sellest, milline on majanduskliima. MotorCenterite rentnikud nägid märtsis minimaalset külastajate langust paari nädala jooksul, misjärel normaalne ärirütm taastus – mingit erilist majanduslikku kahju nagu mõningates muudes teenindusvaldkondades nende tegevusele ei kaasnenud,“ selgitas ta. 

Tähesaju MotorCenteri sarikapeol tähistati traditsioonilise pärja alla toomisega hoone lõppkõrguse saavutamist ning YIT tänas ehitajaid ja koostööpartnereid seni tehtud töö eest. Tallinna kesklinnast vaid 7-minutilise autosõidu kaugusel asuv autokaubamaja plaanib uksed avada 2021. aasta kevadel.

“Rõõm on tõdeda, et MotorCenteri idee on jõudsalt käivitunud – Tähesaju ärikeskuse esimesed äripinnad hõivati kiiremini, kui oleksime oodata osanud,” tõdes YIT Eesti ärikinnisvara arendusosakonna juht Indrek Jakobson. Tema sõnul oli juba ehitustegevuse alguseks üle poole pindadest lepingutega kaetud ning vaatamata ebakindlatele majandusoludele on tänaseks ka viimased kaks äripinda broneeritud.

Tema sõnul on Tähesaju MotorCenter varasematest keskustest veelgi paremate võimalustega, sest uues keskuses saab olema ka stock-office tüüpi pindu. See võimaldab keskuse rentnikel avada külastajatele esindusliku müügi- või teenindussaali, mida toetavad selle kõrvale kuuluvad kontori- ja nõupidamisteruumid, olmeruumid ning ladu.

„Tänu sellele on Tähesaju MotorCenteri rentnikeks tulnud väga mainekad ettevõtted, kes näevad keskusel suurt perspektiivi ja soovivad selle toel oma äri kasvatada. Sooviavaldusi on mõnevõrra üllatuslikult tulnud sedavõrd palju, et me pole kõikidele huvilistele pindu pakkuda saanud ning meil on tekkinud juba nimekiri teenuseosutajatest, kes soovivad järgmises keskuses lepingut sõlmida,“ sõnas Jakobson.

Tähesaju MotorCenteri kasulik pindala on 2980 m² ja hoones hakkab paiknema 9 teineteist täiendavat ettevõtet üüripindadega alates 130 - 800 m². Hoone on projekteeritud spetsiaalse auto-moto valdkonna tervikkompleksina ning on ülimalt funktsionaalne, pakkudes autoomanikule võimalust autot puudutav mugavalt samas kohas korda ajada.

Tähesaju piirkond on koduks paljudele tuntud kaubandus- ja teenindusettevõtetele, nagu Bauhaus, Prisma, Selver, Motonet, Elke Auto, Home4You, Magaziin, Fixus ja äsja uksed avanud Hortes.

Tarvo Tuga
Kinnisvara müügispetsialist
Tel +372 50 27 119
tarvo.tuga@yit.ee 

YIT on suurim Soome ja oluline Põhja-Euroopa ehitusettevõte. Me arendame ja ehitame kortereid, äripindu ja terveid piirkondi. Lisaks sellele oleme nõudliku infrastruktuuri ehitamise ja teekatte rajamise spetsialistid. Koos klientidega loovad meie ligi 8 000 professionaali senisest funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ja jätkusuutlikumaid linnu ja elukeskkondi. Tegutseme 10 riigis: Soomes, Venemaal, Rootsis, Norras, Balti riikides, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Meie 2019. aasta käive oli ligikaudu 3,4 miljardit eurot. YIT Oy aktsia on noteeritud Helsingi Nasdaq OMX börsil. www.yitgroup.com