• EE Articles
  • Pressiteated
  • 17.11.2019
  • YIT Corporation

YIT müüs oma esimese iseseisvalt arendatud tuuleenergia projekti

YIT Corporation’i pressiteade

YIT Pauralinna tuuleenergia projekt
YIT Pauralinna tuuleenergia projekt

YIT müüs oma esimese iseseisvalt arendatud tuuleenergia projekti ettevõttele Suomen Hyötytuuli Oy. Tehingu subjektiks on Kyyjärvi valla Pauralinna tuuleenergia projekt. Projekt koosneb seitsmest tuuleturbiinist, mille koguvõimsus on ligikaudu 45 MW. Projekt müüdi koos vajalike lubadega.

„Peuralinna on Hyötytuuli jaoks hea investeering. Koos kõrvalasuva sama suure Alajoki tuulepargiprojektiga võimaldavad need selles piirkonnas efektiivselt ehitada ja tuuleenergiat toota,“ ütles Toni Sulameri, Suomen Hyötytuuli Oy tegevdirektor. 

YIT on varasemalt Soome ja Rootsi tuuleenergiajaamade jaoks ehitanud enam kui 100 tuuleturbiinide vundamenti, lisaks osalenud sealse infrastruktuuri arendamises, sealhulgas teede ehitamises. YIT tegeleb hetkel ka teiste tuuleenergia projektide arendamisega, planeeritud on umbes 100 tuuleturbiini loomine.

Tuuleenergia projektidesse panustamine on kooskõlas YIT’i pikaaegsete kliimaeesmärkidega, mis näevad ette 2030. aastaks YIT’i enda tegevustest ja iseseisvalt arendatud projektidest tuleneva CO2 emissiooni vähendamine poole võrra. Lähtepunktiks on 2019. aasta. Püüdleme selle poole, et meie iseseisvalt arendatud kinnisvara oleks süsinikuneutraalne, soovime alates 2020. aastast alustada hoonespetsiifiliste CO2 raportite esitamisega.

„Peuralinna projekt on YIT’i jaoks üks esimesi tuuleenergia arendusprojekte ning selle müügini jõudmine tähistab suurt edu meie tuuleenergia äris. YIT tegeleb ka teiste tuuleenergia projektide jaoks vajalike lubade ja arenduste hankimisega, et need samuti varsti müügini jõuaksid. Vajalike lubade hankimine on aeganõudev,“ ütles Mika Virtanen, YIT tööstuse, energia ja veevarustuse asepresident.

Suomen Hyötytuuli on tuuleenergia tootmise ettevõte, mille aktsionärideks on suured Soome linnade energiaettevõtted.

Lisainfo:

Mika Virtanen, Vice President, Industry, Energy and Water Supply, tel. +358 50 372 8049, mika.virtanen@yit.fi

Pirita Tiusanen, Communications Manager, YIT Corporation, tel. +358 44 240 9822, pirita.tiusanen@yit.fi

Allikas: yitgroup.com