• EE Articles
  • Uudised
  • 14.04.2019
  • YIT
  • AS YIT Eesti

YIT rekonstrueerib Tartus olulise tähtsusega Ülikooli tänava

Tänavu suve hakul alustab AS YIT Eesti Tartus Ülikooli tänava rekonstrueerimist. Ehitustööd on jaotatud kahte etappi. Esimese etapi ehitustööd kestavad 2019. aasta juunist kuni septembri alguseni. Selle käigus rekonstrueeritakse Vallikraavi ja Ülikooli 14 vaheline tänavalõik.

Tartus Ülikooli tänava rekonstrueerimise käigus uuendatakse tänava katendeid, sadeveetrasse ning vahetatakse välja valgustid koos postidega. Ehitustööde tellijaks on Tartu Linnavalitsus ja ehitajaks on riigihanke tulemusel AS YIT Eesti.

Ülikooli tänava rekonstrueerimisega soovib Tartu linn muuta südalinna jalakäijasõbralikumaks. Selle käigus ehitatakse Ülikooli tänav ühesuunaliseks ning kergliiklustee osa laiendatakse. Kõnniteede unikivist sillutis asendatakse plaatidega, teed saavad graniidist äärekivid ning sõiduteele paigaldatakse klompkivid.

YIT teedeehituse projektijuhi Rain Kesperi sõnul on Ülikooli tänav Tartu linnas olulise tähtsusega, sest see ühendab linna suurimat magistraali Riia tänavat Tartu Raekoja platsi ja Ülikooliga. See on tänav, mis kujundab Tartu linnapilti.  

Ehitustööd on jaotatud kahte etappi. Esimese etapi ehitustööd kestavad 2019. aasta juunist kuni sama aasta septembri alguseni. Selle käigus rekonstrueeritakse Vallikraavi ja Ülikooli 14 vaheline tänavalõik. Teise etapi ehitustööd kestavad 2020. aasta kevadest kuni sama aasta augustini, mil valmib lõik Ülikooli 14 kuni Küütri tänavani.

Ülikooli tänava rekonstrueerimine toob Tartu südalinnas kaasa ajutisi liikluskorralduslikke muudatusi. Kuna Ülikooli tänav asub linnasüdames, kus viiakse läbi erinevaid spordi- ja vabaajaüritusi, siis on tööde teostamise aeg piiratud. Kõiki tänavaid ehitustöödeks sulgeda ei ole võimalik, seetõttu on ajutiselt lubatud kahesuunaline liiklus Lossi ja Ülikooli tänaval. Autoliikluseks avatakse ka Poe tänav.

AS YIT Eesti rekonstrueerib Tartus Vallikraavi ja Küütri tänava vahelise lõigu aastatel 2019-2020.

Allikas: YIT, https://www.tartu.ee/et/ulikooli-tn