• EE Articles
  • Pressiteated
  • 08.02.2019

YIT kontserni pressiteade: YIT allkirjastas lepingu Trigoni projekti esimese etapi elluviimiseks

YIT Corporation’i pressiteade, 8. veebruar 2019, 11.00.

YIT allkirjastas Helsingi linna ja ettevõttega Senate Properties lepingu, et viia ellu Trigoni projekti esimene etapp (hoonestamata ala) ja hoonestamata ala ost.

Lepingu kohaselt vastutab YIT Pasila kõrghoonete piirkonnas disaini, arenduse ja teostuse eest vastavalt plaanile, mis võitis Helsinki High-rise Design-Build (Helsingi kõrghoonete disain ja ehitus) võistluse.

Hoonestamata alale püstitatakse kaks kõrghoonet ja alushoone. Vastavalt esitatud kavale on esimese ehitatava hoone kõrguseks planeeritud 180 meetrit ning selles on 51 korrust. Tegemist on piirkonna kõige kõrgema hoonega ning sellesse on planeeritud hotell, korterid ja maalilise vaatega restoran. Teise hoone kõrguseks on 140 meetrit ning 40 korrust, kuhu luuakse kontoriruumid ja korterid. Alushoonest leiab äripinnad, poefassaadid ja parkimiskohad. Hoonestamata alale on kokku planeeritud umbes 500 korterit, 300 hotellituba ja töökohti 1000 inimesele.

Trigoni projekt tervikuna näeb võistluse kolmele planeeritud alale ette üheksat kõrghoonet, millest tuumiku moodustavad alushoone ja viis läänepiirkonda planeeritud kõrghoonet. Kaks neist kõrghoonetest paiknevad hoonestamata alal.

YIT ja Helsingi linn teevad koostööd, et valmiks detailplaneering kogu läänepiirkonnast, tuginedes selleks Trigoni projektile. Kõigi eelduste kohaselt arendab YIT välja ka ülejäänud läänepiirkonna (selle lõunapoolse osa), kui hoonestamata ala on lõpetatud või hoonestamata ala ehitamisega osaliselt paralleelselt.

Hoonestamata ala ehitusega saab alustada, kui valminud on kohalik detailplaneering, mis juhtub eeldatavasti 2020. või 2021. aastal. Hoonestamata ala väärtuseks on hinnanguliselt 500 miljonit eurot. Kogu lääneala väärtuseks aga 1 miljard eurot.

“Pasila suuremahuline ümberkujundamine, mida Kesk-Pasilas juba märgata on ning mis tänu sõlmitud lepingule jätkub, muudab Pasila tähtsaks liiklussõlmeks ning keskuseks, kus toimub aktiivne igapäeva- ja tööelu. Tulevikus on Pasilas umbes 30 000 elanikku ning töökohti rohkem kui 50 000 inimesele,“ ütles Päivi Ahlroos, Helsingi linnavolikogu Pasila piirkonna arendusprojekti projektijuht.

“Linnaarendusprojektid on YIT strateegia keskseks osaks. Pasila vastab kõikidele tingimustele, et saada Helsingi uueks keskuseks – see ühendab endas kaubandus-, töö- ja elamispinnad ning asub erinevate transpordiliikide sõlmpunktis,“ ütles Jouni Forsman, YIT Trigoni projekti vanemprojektijuht. 

Helsinki High-rise Design-Build võistlusele esitati kümme anonüümset projekti, millest neli valiti 2017. aasta oktoobris Helsingi linna ja Senate Properties poolt edasisele kaalumisele. Trigoni projekt kuulutati võitjaks 2018. aasta oktoobris. 

“Kesk-Pasila uuendamisega loodetakse Helsingi ja kogu piirkond konkurentsivõimelisemaks muuta. Seda visiooni toetavad piirkonna suurepärane kesklinna lähedane asukoht ja praegu planeeritav kõrghoonete projekt. Uue linnaosa arendamine Kesk-Pasilas on hea näide linna ja riigi koostöös valmivast kinnisvaraprojektist,“ ütles Mauri Sahi, Senate Properties’i juht. 

Trigoni projekti kõrghoonete võrdkülgsete kolmnurkade geomeetria loob Pasilasse unikaalse, rahvusvahelistele standarditele vastava skulptuurse maamärgi.

Lisainfo: Jouni Forsman, Senior Project Director, Trigoni, YIT Finland Ltd, tel. +358 (0)40 519 0129, jouni.forsman@yit.fi
Joonas Rinkinen, Communications Coordinator, Trigoni, YIT Corporation, tel. +358 (0)50 581 0737, joonas.rinkinen@yit.fi    

YIT on suurim Soome ja oluline Põhja-Euroopa ehitusettevõte. Me arendame ja ehitame kortereid, äripindu ja terveid piirkondi. Lisaks sellele oleme nõudliku infrastruktuuri ehitamise ja teekatte rajamise spetsialistid. Koos klientidega loovad meie 10 000 professionaali senisest funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ja jätkusuutlikumaid linnu ja elukeskkondi. Tegutseme 11 riigis: Soomes, Venemaal, Skandinaavias, Balti riikides, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Uus YIT sündis, kui enam kui saja-aastased YIT Oy ja Lemminkäinen Oy 2018. aasta 1. veebruaril ühinesid. Meie 2018. aasta pro forma käive oli ligikaudu 3,8 miljardit eurot. YIT Oy aktsia on noteeritud Helsingi Nasdaq OMX börsil. www.yitgroup.com

Link YIT Corporation’i pressiteatele, 8. veebruar 2019