• EE Articles
  • Uudised
  • Pressiteated
  • 25.10.2019
  • YIT Corporation

YIT kerkis inseneeriaspetsialistide seas ehitussektori kõige atraktiivsemate tööandjate edetabelis teisele kohale.

YIT Corporation’i pressiteade, 25. oktoober 2019, 10.30.

Univrsum YIT
Univrsum YIT

Universum Professionals’i uuringu kohaselt kerkis YIT inseneeriatudengite seas ehitussektori kõige atraktiivsemate tööandjate edetabelis teisele kohale, parandades seega eelmise aastaga võrreldes oma positsiooni kahe koha võrra. Ettevõtluse ja kaubanduse valdkonna professionaalid hindasid YIT ehitussektori kõige atraktiivsemaks tööandjaks. YIT jätkas Universumi edetabelis tõusu ka laiemate tehniliste tööstusvaldkondade kõige atraktiivsemate tööandjate edetabelis, sel aastal oldi 11. kohal, tõustes seega eelmise aastaga võrreldes neli kohta.

Ehitussektor vajab üha rohkem oskusi ja erineva taustaga professionaale.

YIT puhul vastab see kindlasti tõele, sest meie ärimudeli keskmeks on jätkusuutlik linnaarendus ja võimekus iseseisvalt projekte arendada, samuti ka muud keerukad projektid, mis nõuavad vastutustundlikku planeerimist ja disainimist.

Tööstusele uute professionaalide koolitamine on YIT jaoks juba mitmeid aastaid strateegiline valik olnud. Seda on näha nii Univerum Professionals’i hiljutises uuringus kui ka Universum Student’i maikuus avaldatud uuringus, kus YIT hinnati kui kõige atraktiivsemat ehitussektori tööandjat ning lisaks tõusis YIT tehniliste tööstusvaldkondade üldises edetabelis rekordilisele viiendale kohale.

Spetsialistid hindavad kõrgelt meeldivat töökeskkonda ja seda, kuidas neisse tööl suhtutakse

Professionaalsed insenerid hindavad kõrgelt ka oma töökaaslasi. Uuringu peatükis „Inimesed ja kultuur“ hindasid spetsialistid kõige kõrgemalt tööandjaid, kes toetavad töötaja arengut, teisena toodi välja sõbralik töökeskkond ja kolmandana töötajate suhtes lugupidav käitumine.

“Tänapäeval pole tööülesannete olemus enam ainus otsustav faktor, ehkki võimalused töökohal arenemiseks mängivad otsuste langetamisel endiselt olulist rolli. Kui inimesel on seljataga juba pikk karjäär, siis muutub töökeskkond tema jaoks oluliseks faktoriks. Personali heaolu on meie jaoks ülimalt oluline. Eelmise aasta personaliküsitluses saime väga hea tagasiside just töö rahulolu valdkonnas. Meie töötajad ütlesid, et saavad oma juhtidelt tuge ning teevad kolleegidega tihedat koostööd,“ ütles Timo Piili, YIT värbamise ja inimressursside osakonna juht.

Edukad projektid valmivad spetsialistide tohutu suure töö tulemusena

Paljude erineva taustaga spetsialistide olemasolu ja nende usaldamine on see, millele edukad projektid ja ettevõtte areng tugineb. 

“Ilma oskuslike ehitus- ja projektijuhtimise valdkonna spetsialistideta ei oleks meil võimalik edukalt ellu viia selliseid suuri projekte nagu näiteks Tripla või uus Oodi keskraamatukogu Helsingis. YIT töökultuuri kirjeldab soov oma teadmisi jagada ja üheskoos edu saavutada. Kogenumad töötajad juhendavad nooremaid talente säärase professionaalsusega, mida on võimalik ainult läbi kogemuste saavutada. Samas jagavad nooremad meeskonnaliikmed vanade olijatega uusi teadmisi. Kõigile antakse vastutus, kuid kedagi ei jäeta abita,“ selgitas Piili.  

Lisaks võimekusele viia ellu suuri projekte, on YIT eeliseks selliste oskustega spetsialistide kuulumine meie meeskonda, mida Soomes suudavad pakkuda vaid mõned üksikud isikud. Näiteks äärmiselt keerukate liugraketiste ehitamisega veetornide juures tegeleb väike meeskond YIT spetsialiste, mõnel neist on YIT liugraketiste ehitamisel üle 30 aasta kogemusi. Õnneks kuulub meeskonda ka nooremaid liikmeid, kes kannavad tõrvikut edasi, sest liugraketiste ehitamine ei ole miski, mida saaks koolis õppida, selle saab selgeks vaid meistri-õpipoisi meetodit kasutades.

Lisainfo:

Timo Piili, värbamise ja inimressursside osakonna juht, YIT Corporation, timo.piili@yit.fi, tel. +358 40 573 3254

Hanna Malmivaara, vanem asepresident, ettevõtte kommunikatsiooniosakond, YIT Corporation, hanna.malmivaara@yit.fi tel. +358 40 561 6568

YIT on suurim Soome ja oluline Põhja-Euroopa ehitusettevõte. Me arendame ja ehitame kortereid, äripindu ja terveid piirkondi. Lisaks sellele oleme nõudliku infrastruktuuri ehitamise ja teekatte rajamise spetsialistid. Koos klientidega loovad meie 10 000 professionaali senisest funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ja jätkusuutlikumaid linnu ja elukeskkondi. Tegutseme 11 riigis: Soomes, Venemaal, Skandinaavias, Balti riikides, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Uus YIT sündis, kui enam kui saja-aastased YIT Oy ja Lemminkäinen Oy 2018. aasta 1. veebruaril ühinesid. Meie viimati esitatud 2018. aasta pro forma käive oli ligikaudu 3,2 miljardit eurot. YIT Oy aktsia on noteeritud Helsingi Nasdaq OMX börsil. www.yitgroup.com 

Allikas: www.yitgroup.com/media