• EE Articles
  • Uudised
  • 09.04.2019
  • AS YIT Eesti
  • 3 vaatamist

Rakvere Vallimäe kompleksi suuremahulised ehitustööd

Läinud nädala lõpus toimus Rakvere linnavalitsuse eestvedamisel Rakvere Vallimäe kompleksi ehituse esimene töönõupidamine, millest võtsid osa ehitaja AS YIT Eesti, omanikujärelevalvet teostava AS Infragate Eesti ja Muinsuskaitseameti esindajad ning Muinsuskaitselise järelevalve esindaja arheoloogia valdkonnast. Sel nädalal algavad ettevalmistavad tööd kompleksi väljaehitamiseks, mille tulemusel rajatakse Rakvere Vallimäele kaasaegne unikaalne vabaõhulava ja terviklik kompleks eripalgeliste sündmuste korraldamiseks. (Foto: eskiis. Vaade on illustratiivne, esinemispaiga katmine purikatusega ei ole antud rahastuse sisse arvestatud.)

Rakvere linnapea Marko Tormi sõnul on Vallimäe arendus linlaste poolt kauaoodatud projekt, mis loob Rakverele ja kogu maakonnale tipptasemel esinemispaiga ning korrastab linnaruumist ca 7 ha suuruse maa-ala. „Täpselt 100 km kaugusel Tallinnast on meil suurepärane võimalus tuua Rakveresse esinema suuremaid ja väiksemaid artiste ning kollektiive. Suveteatreid ja ka spordivõistlusi. Mis kõige tähtsam – Rakveres on juba piisavalt palju muudki teha, et vabaõhulava külastaja oleks motiveeritud siia tulema ka kogu oma perega ja pikendama linnas viibimist ööbimisega. See tähendab kokkuvõttes rohkem raha meie teenindussektorile ja seeläbi ka uusi töökohti,“ märkis linnapea.

Kolmapäeval, 10. aprillil alustatakse objektil pinnase-, välistrasside- ja lammutustöödega. Töid teostatakse kogu Vallimäe territooriumil.

Järgmiseks paigaldatakse ehitusobjekti piirdeaed, mis ulatub Tõusu tänavast linnuseni ja Vallikraavi tänavast Vallimäe teeni. Tõusu tänav jääb avatuks 2019. aasta sügiseni, kui alustatakse teekatte paigaldamisega Vallikraavi tänavast kuni Tõusu 20 kinnistuni. Sügiseni jääb avatuks ka Vallimäe tee suunaga linnuse poole, alates trepist, mis ühendab Pikka tänavat ja Vallimäge.

Ehitustöödega mitte seotud isikutele on ligipääs Vallimäele tõkestatud kuni 2020. aasta maikuu lõpuni.

Rakvere Vallimäe kompleksi väljaehitamise projekt teostatakse ühes etapis ja ehitus valmib lepingujärgselt 2020. aasta maikuu lõpuks. 

Rakvere linnavalitsus palub ehitusplatsi lähistel asuvate kinnistute elanikelt mõistvat suhtumist võimaliku ehitusmüra pärast ja vabandab ette võimalike ebamugavuste pärast.

Projekti “Rakvere vallimäe kompleksi väljaehitamine” ehitushanke maksumus on 5,034 miljonit eurot, mida kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi taotlusvoorust „Turismitoodete- ja atraktsioonide ning sihtkoha kui võrgustiku arendamise toetamine“ 2,455 miljoni euro ulatuses.

Lisainfo:
Marko Torm
Rakvere linnavalitsus
linnapea
Tel. 322 5872, 53364289
e-post: marko.torm@rakvere.ee

Allikas: Rakvere Linnavalitsus, pressiteade.