• EE Articles
  • Pressiteated
  • 08.01.2020
  • YIT Oy
  • YIT Oy

Pressiteade: YIT ehitab Tallinna sadamasse uue kruiisiterminali

YIT allkirjastas Tallinna Sadamaga lepingu uue kruiisiterminali ehitamiseks Tallinna Vanasadamasse. Lepingu väärtus on üle 13,7 miljoni eurot. Tööd algavad 2020. aasta jaanuaris ja planeeritud valmimisaeg on 2021. aasta suvi.

Vanasadama uus kruiisiterminal
Vanasadama uus kruiisiterminal

Leping sisaldab 3-korruselise, umbes 4000 ruutmeetri suuruse terminalihoone ehitamist, jalakäijate promenaadi ala, laste mänguväljak ja parkla.

Mitmeks otstarbeks sobiv ja keskkonnasõbralik kruiisiterminal ehitatakse Tallinna Vanasadama olemasolevate kruiisikaide vahetusse lähedusse. Terminali sise- kui ka välisarhitektuuris keskendutakse võimalikult keskkonnasäästlike lahenduste ja materjalide kasutamisele. Hoones kasutatakse merekütet ja päikesepaneelidest saadavat energiat.

Väljaspool kruiisihooaega toimib hoone ürituste, kontsertide ja konverentside korraldamise kohana ning sinna mahub kuni 2000 inimest.

Terminali tehniline projekteerimine põhineb uuringul, millega selgitati välja, kuidas saab kõige paremini kasutusele võtta energiatõhusaid, ökoloogilisi ja jätkusuutlikke lahendusi nii, et need sobiksid põhjamaisesse kliimasse ja võimaldaksid hoone kasutamist ka väljaspool kruiisihooaega.

Uuring teostati Green Cruise Port projekti raames, mida kaasfinantseeris Euroopa Liit Interreg Baltic Sea programmi kaudu.

Video tulevasest arendusest: https://www.youtube.com/watch?v=5KaRa8HnqSI&t=20s

Lisainformatsioon:

Peter Forssell, direktor, äripindade ehitamine, Baltimaad ja CEE, YIT, tel 040 532 2273, peter.forssell@yit.fi

Arja Korhonen, kommunikatsioonijuht, YIT Oyj, tel 040 5545806, arja.korhonen@yit.fi

Sirle Arro, AS Tallinna Sadam, turundus- ja kommunikatsioonijuht, tel 372 513 0979., s.arro@ts.ee

Allikas: www.yitgroup.com/fi

YIT on suurim Soome ja oluline Põhja-Euroopa ehitusettevõte. Me arendame ja ehitame kortereid, äripindu ja terveid piirkondi. Lisaks sellele oleme nõudliku infrastruktuuri rajajad ja teekatete ehitamise spetsialistid. Koos klientidega loovad meie ligi 10 000 professionaali senisest funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ja jätkusuutlikumaid linnu ja elukeskkondi. Tegutseme 11 riigis: Soomes, Venemaal, Skandinaavias, Balti riikides, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Uus YIT sündis, kui enam kui saja-aastased YIT Oy ja Lemminkäinen Oy 2018. aasta 1. veebruaril ühinesid. Meie viimati esitatud 2018. aasta pro forma käive oli ligikaudu 3,2 miljardit eurot. YIT Oy aktsia on noteeritud Helsingi Nasdaq OMX börsil. www.yitgroup.com