• EE Articles
  • Pressiteated
  • 17.10.2019
  • YIT OYJ

Pressiteade: Põhjamaade suurim kaubanduskeskus Mall of Tripla avas uksed

YIT suurprojekt Tripla kaubanduskeskus Mall of Tripla, parkla ja uus Pasila raudteejaam avati neljapäeval 17.10.

Tripla südameks ehitatud Mall of Tripla on oma 250 äripinnaga Soome ja Põhjamaade suurim kaubanduskeskus, mis pakub lisaks ulatuslikele poe- ja restoraniteenustele palju uutmoodi kultuuritegevust ja elamusi.

Kolme kvartalit ja maa-aluseid ruume hõlmav Tripla on YIT ajaloo suurim eraldiseisev projekt, mille koguväärtus on ligi poolteist miljardit eurot. Lisaks kaubanduskeskusele, parklale, kontoritele, hotellile ja korteritele on projekti osa olnud uue Pasila raudteejaama ehitamine.

Kesk-Pasila keskuseks tõusnud Tripla on tänu ulatuslikule teenusepakkumisele ja suurepärastele transpordiühendustele käivitanud ka seda ümbritsevate piirkondade arendamise. YIT-le on Tripla projekteerimine ja ehitamine toonud hinnalist oskuste kapitali.   

”Triplaga on YIT astunud pika sammu ehitusettevõttest linnaarendajaks. Tohutus hübriidobjektis oleme saanud mitmekülgselt ühendada kogu oma oskused projekti arendamisest elluviimise ja koos partneritega omanikuks olemiseni,” ütles tegevjuht Kari Kauniskangas.

Samal ajal kui Tripla oli ehitusjärgus, panustas Helsingi linn märkimisväärselt Pasila tänavatesse ja liikluskorraldusse ning Soome transpordiamet ehitas läänepoolse lisaraudteeharu rongiliikluse sujuvamaks muutmiseks.

”Ümbritsevad ehitusobjektid ja nõudlik raudteekeskkond esitasid Tripla ehitamisele oma väljakutsed. Huvigruppidega tehtud koostöö on olnud tõeliselt tihe ja hea,” ütles Tripla projektijuht Tapio Salo.

Mall of Tripla on ellu viidud ühisettevõttena, mille omanikud on praegu YIT, Ilmarinen, Conficap ja Fennia. Äripindadest on kaubanduskeskuse avanedes välja renditud 96 protsenti.

Kuigi kaubanduskeskus, raudteejaam ja parkla on juba avatud, jätkub ehitamine veel hotelli, kontorite ja korterite osas. Tripla valmib täies mahus 2020. aasta sügisel.

Allikas:  YIT Corporation Press release, October 16, 2019, at 3:00 p.m

Lisainformatsioon
Tapio Salo, projektijuht, YIT Suomi Oytel 050 505 2608, tapio.salo@yit.fi  
Pirjo Aalto, kommertsarendusjuht, YIT Suomi Oy, tel 050 500 2013, pirjo.aalto@yit.fi
Heidi Kauppinen, kommunikatsioonijuht, YIT Oyj, tel 040 574 3170, heidi.kauppinen@yit.fi 

YIT on suurim Soome ja oluline Põhja-Euroopa ehitusettevõte. Me arendame ja ehitame kortereid, äripindu ja terveid piirkondi. Lisaks sellele oleme nõudliku infrastruktuuri ehitamise ja teekatte rajamise spetsialistid. Koos klientidega loovad meie 10 000 professionaali senisest funktsionaalsemaid, atraktiivsemaid ja jätkusuutlikumaid linnu ja elukeskkondi. Tegutseme 11 riigis: Soomes, Venemaal, Skandinaavias, Balti riikides, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Uus YIT sündis, kui enam kui saja-aastased YIT Oy ja Lemminkäinen Oy 2018. aasta 1. veebruaril ühinesid. Meie viimati esitatud 2018. aasta pro forma käive oli ligikaudu 3,2 miljardit eurot. YIT Oy aktsia on noteeritud Helsingi Nasdaq OMX börsil. www.yitgroup.com .