• EE Articles
  • Uudised
  • 29.07.2019
  • Põhjarannik
  • AS YIT Eesti

Jõhvi saab esimese nüüdisaegse koolistaadioni

Vene põhikooli staadioni renoveerimise järel saab Jõhvi lähima poole aasta jooksul esimese nüüdisaegse paiga kergejõustiku ja mitmete teistegi spordialade harrastamiseks. Vene põhikooli staadioni renoveerimise järel saab Jõhvi lähima poole aasta jooksul esimese nüüdisaegse paiga kergejõustiku ja mitmete teistegi spordialade harrastamiseks.Koolistaadioni renoveerimine tähendab sisuliselt uue ehitamist. Kergejõustiku jooksuring on küll tavapärase 400 meetri asemel 250 meetrit pikk, kuid 100 meetri jooksu sirge ning hüppe- ja heitesektorid rajatakse samuti. Staadioni ühe kurvi sisse tehakse tartaankattega pallimängude väljak.

Hiljemalt järgmise aasta kevadel peaks Jõhvi turu ja raudtee vahele jääva vene põhikooli staadionil olema hoopis värskem ja nüüdisaegsem ilme.

FOTO: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Staadion avatakse kõigile huvilistele

Staadioringi sisse tuleb 60 x 40 meetri suurune murukattega väljak. Selle kõrvale rajatakse pisut laiem kunstkattega jalgpalliväljak, tenniseväljak ning rannavolle plats.Kooli staadioni haldava Jõhvi spordikooli direktori Jevgeni Fedorenko sõnul on küll nii jalgpalliväljakud kui ka jooksuring täismõõdulistest väiksemad, kuid peaksid siiski oluliselt avardama kergejõustiku ja jalgpalliga tegelemise võimalusi Jõhvis. Sügisest kevadeni pole Jõhvis seni olnud õiget paika jalgpalliga tegelemiseks. Staadionile tulevad ka prožektorid ning see võimaldab trenni teha pimedalgi ajal.
Fedorenko sõnul on plaanis see staadion avada kasutamiseks kõigile spordihuvilistele. Praegu mõeldakse tema sõnul läbi, kuidas seda korraldada nii, et säästa tulevast staadioni lõhkumise eest.

Veerand miljonit kulub rohkem

Staadioni renoveerimine läheb Jõhvi vallale arvatust ligikaudu veerand miljonit eurot rohkem maksma. Kui hanke väljakuulutamisel eeldas vallavalitsus, et hinnaks kujuneb koos käibemaksuga 450 000 eurot, siis pakkumiste avamisel selgus, et viiest kvalifitseerunud firmast kõige odavamat hinda pakkunud YIT Ehitus Eesti on nõus seda tööd tegema 708 000 euro eest koos käibemaksuga.
Et valitsus saaks nii palju kallinenud objekti ehitajaga lepingu sõlmida, pidi volikogu juuni lõpus eraldi nõusoleku andma. Seejuures tekkisid nii volikogu komisjonides kui ka istungil vaidlused.
Volikogu eelarve- ja majanduskomisjoni esimehe Allan Männi arvetes tasunuks ehituse niivõrd suure kallinemise korral kaaluda ka hanke tühistamist ning uue korraldamist.
Viimaseid päevi ametis olnud abivallavanema Viktoria Tsventarnaja sõnul oli aga algusest peale teada, et läheb kallimaks. "Osa ehitame tänavu, osa jääb tulevasse aastasse. Tänavu eelarves olevast rahast jagubki sellel aastal ehitamiseks," selgitas ta.
Võimuliidu saadikute häältega otsustati siiski Jõhvi vallale võtta rahastada staadioni ehitust kuni 600 000 euro ulatuses käibemaksuta.
Hanke tingimuste kohaselt peab töö valmis saama kuue kuu jooksul alates lepingu sõlmimisest, mida on kavas teha sel nädalal. Ehitusaega võib pikendada niinimetatud tehnoloogiline paus, mille all mõeldakse eelkõige selliseid ilmastikuolusid, mil ehitustöid pole võimalik teha.
Jevgeni Fedorenko sõnul võib soodsate asjaolude korral staadion valmida juba aasta lõpuks. "Ma loodan seda ja olen aru saanud, et ka ehitaja on huvitatud töö võimalikult kiirest lõpetamisest," sõnas ta.


Jõhvi vallavalitsus on pikalt hoogu võtnud ka Jõhvi põhikooli uue staadioni rajamiseks. Sinna on plaanis rajada täismõõduline 400meetrine jooksuring ja ka jalgpalliväljak. Fedorenko sõnul on selle hanke tingimused kooskõlastamisel EASis, kuid loodetavasti õnnestub augustis hange välja kuulutada. Selle suurema staadioni ehitus võtab aega ligemale kaks aastat, kuna enne otseste ehitustööde kallale asumist tuleb ümber tõsta selle alla jäävad torustikud.

Allikas: Põhjarannik