• EE Articles
  • 21.08.2018

Valgas taasavati rahvale YIT Infra poolt rekonstrueeritud keskväljak

YIT Infra Eesti AS rekonstrueeris Valga vanalinna keskväljaku koos kõrval asuva Riia tänavaga ja sinna juurde kuuluvate ehitiste ja tehnovõrkudega. 22. augustil 2018 avati taaselustatud Valga oluline kesklinna piirkond, mis seob linna erinevad osad ühtseks tervikuks ja loob tugeva impulsi uue inimmõõtmelise linnaruumi tekkeks.

Valga uus linnasüda on rajatud EV100 arhitektuuriprogrammi „Hea avalik ruum“ raames. Valga keskväljaku arhitektid on Gianfranco Franchi, Chiara Tesi ja Rea Sepping Itaalia arhitektuuribüroost Franchi Associati.

Valga vanalinna keskväljaku rekonstrueerimisel on lähtutud kohaliku kogukonna vajadustest. Väikelinnale iseloomulik keskväljak rajati huvitavaks urbanistlikuks jalakäijate pargiks, kus viia läbi väiksemaid kultuurisündmuseid ja festivale. Tööde käigus valmis lastele ka mänguala.
Valga linna rajatud Jaani kirikust Lugaži kirikuni kulgev kergliiklustelg moodustab esindusliku keskväljaku koos avaliku kvartaliga. Ajaloolise Riia-Valga-Vastseliina-Pihkva postitee taaselustamiseks kaeti keskväljakut ühendav kergliiklustee ja kõrvaltänavad erinevate katenditega.

Projekti ehitustööde maksumus on 2,13 miljonit eurot. Projekti rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondi abil 1,5 miljoni euroga ning 0,63 miljonit eurot on linna omaosalus.

Objekti nimetus: Valga vanalinna keskväljaku, avaliku hoone ning Riia tänava ehitamine ja rekonstrueerimine
Tellija: Valga Linnavalitsus
Peatöövõtja: YIT Infra Eesti AS