• EE Articles
  • 21.11.2018
  • 2 vaatamist

Algab Liiva keskuse ehitus Muhu vallas

Liiva keskuse 1. etapi ehitustööde hanke võitis madalaima pakkumuse teinud YIT Infra Eesti AS, kes ehitab keskuse valmis 439 460 euroga.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ütles, et detsembris algavate ehitustööde käigus saab seni suuresti kaootiliselt arenenud Liiva keskuseala uue ilme. Käsitööpoe ja meiereihoonega piirnev 1,6 ha suurune ala saab järgmiseks sügiseks vee- ja kanalisatsioonitrassid, elektrivarustuse ja tänavavalgustuse. Sinna tulevad turuplats, autodest kauplemise ala ja taimemüügiala, samuti 42 sõiduauto parkimiskohta lisaks 20 olemasolevale, lisaks parkimiskohad bussidele ja karavanautodele. Keskusesse tuleb ka puhkeala, kuhu mahuvad keskplats, pingid, lasteatraktsioonid jmt.

Praegu veel ettevalmistamisel olevaga hankega valmib keskuses ka turuhoone kauplemisruumide, infopunkti ja avaliku WC-ga. Samas kolitakse alalt minema Elektrilevi alajaam.

Liitmäe sõnul loob Liiva keskuse korrastamine eeldused ettevõtluse aktiviseerumiseks Muhumaa pealinnas.  

Vallavanem nentis, et ehitustööd Muhu südames häirivad küll tavapärast elurütmi, kuid kindlasti ei too keskuse väljaehitamine kaasa sedavõrd suurt segadust, nagu juhtus sel suvel Kuressaares linnasüdame uuendamisega. Ligipääs suveniiripoele, kalapoele ja leivavabrikule säilib praegusel kujul, kuid taimeaed ja Muhurito restoran kolivad end järgmiseks hooajaks COOP-i poe taha.

Liiva keskuse uuenduskuuri finantseerib Muhu vald eelarveliste vahendite, laenuraha ja EAS-ilt saadud toetusega. Ehitustööd peavad olema lõppenud aasta pärast.

 Allikas: Saarte Hääl