• EE Articles
  • 01.05.2017

Viljandi Muusikakooli ajalooline hoone on tänaseks läbinud põhjaliku uuenduskuuri

148-aastane maja on saanud täpselt selliseks, nagu lastele vaja on.

YIT Ehitus alustas ehitustöödega 2016. aasta veebruari algul ning andis renoveeritud maja võtmed üle Viljandi Muusikakoolile reedel 28.aprillil 2017.aastal. 

Laupäeval ja pühapäeval toimus suur kolimine, veel said klassi seintele viimased tahvlid ja riiulid paigaldatud. Värskes majas algavad taas tunnid teisipäevast.

„Tahame tänada ehitajaid ja abilisi ning seda ilusat maja ka laiemale avalikkusele näidata,“ üles Viljandi Muusikakooli direktor Tonio Tamra. Renoveeritud muusikakooli pidulik avamine toimub 5. mail kell 17. Peale muusikast pungil avatseremooniat on huvilised oodatud tutvuma majaga.

Muusikakooli algselt elamuks ehitatud hoone on valminud 1895, viimased ümberehitused pärinevad aastatest 1968-1970. Muusikakooli välisilme oli ette nähtud säilitada algsele lähedasel kujul. Korrastati punastest keraamilistest tellistest välisfassaad, välja vahetati aknad-uksed, paigaldati uus kivikatus. Säilitamisele ja renoveerimisele kuuluvatest kultuuriväärtuslike tarinditest nimetagem keraamilistest tellistest fassaadi dekoori, pööningu ümara ja kolmnurkse ülaosaga akent, graniitplokkidest välistreppi, maakivimüüri ja tellispiirdemüüri, välisrõdu konsoole, keldri võlvlagesid ja valik peegelvõlvlagesid eri korrustel.

Kogu koolimaja sisu uuendati – ehitati uus trepikoda koos liftišahtiga, ehitati välja katusekorruse ruumid, hoone kommunikatsioonid demonteeriti ja ehitati uuesti vastavalt tänapäeva normidele ja nõuetele. Eriline tähelepanu muusikakooli puhul oli akustikal ja heliisolatsioonil. Kõik pillirühmad ja erinevad õppealad said endale ruumid, mis vastavad vajalikele akustika nõuetele. Viljandi muusikakool on üks Eesti parim ning nüüd saanud oma tasemele vastavad õpperuumid. 

Peatöövõtjad on aktsiaseltsid YIT Ehitus ja Pärnu REV ning osaühing Pärnu REV Ehitus. Hoone renoveerimisprojekti on koostanud Henri Projekt, ehitusjärelevalvet teeb Tallinna Linnaehitus.