• EE Articles
  • 30.07.2017

Promenaadi maja II etapp valmis

Promenaadi majade terviku moodustavad kolm erinevat, ent üksteisega harmoneeruvat maja: Linnamaja, Peremaja ja Kogukonnamaja. Linnamaja esimesed elanikud kolisid sisse mullu detsembris, Peremaja ja sellega koos kerkinud Torni esimesed koduomanikud kolisid sisse käesoleval suvel.

Promenaadi teine etapp koosneb Peremajast ning Peremaja tornist. A-energiaklassiga hoones on ühe- kuni neljatoalised korterid. Koduostjad on oluliseks pidanud Promenaadi majade A-energiaklass, mis tähendab madalaid ülalpidamiskulusid. Lisaks on majal moodulitest kujundatud siseaed. Esimesel korrusel paiknevad äripinnad, kohvikud, poed ja salongid. Asukohta linnasüdames võimaldab pääseda kiirelt tööle ja lastel turvaliselt kooli.

Promenaadi majade projekt on mitmes mõttes unikaalne. Esimese kortermajana Eestis kasutatakse kõrgete lagedega Promenaadi majades lisaks kaugküttele ka maaküttevaiu. Vaiad ja hoone jahutussüsteemist vabaneva soojuse kasutamine tagab korteritele energiamärgise tasemel A. Kolme erineva hoone ühises maa-aluses osas asuvad parkla ja elanikele mõeldud autopesula.

Korterelamuprojekti arendab Capital Mill, mis rajas naaberkruntidele Navigatori ja Exploreri ärihooned. Navigator on pälvinud keskkonnasõbralikkuse sertifikaadi LEED Gold ning Explorer veelgi kõrgema sertifikaadi LEED Platinum.

Promenaadi maja projekt on teostatud arhitektuuribüroos Arhitekt11. Hoone ehitaja on YIT Ehitus.