• 30.11.2017

Pressiteade: YIT Ehitus alustas Liikuri tänaval kortermaja ehitust

Hinnatud arhitekt Urmas Muru projekteeris Lasnamäele kolm kortermaja, mille hoov on täis sõstrapõõsaid.

YIT Ehitus alustas Liikuri tänaval arhitekt Urmas Muru projekteeritud kaheksakorruselise kortermaja ehitust, uued kodud valmivad aasta pärast.

Liikuri tänava kortermajad kerkivad Kadrioru pargi naabrusesse, esimesena alustati Liikuri 7 maja ehitust. Majade hoovi ilmestavad sõstrapõõsaste puhmad, õunapuud, välijõusaal, lauatennise laud, võrkkiiged, laste veeloomingu ala, pingid ja punane tamm. Kokku ehitatakse majja 59 kaasaegset ja läbimõeldud planeeringuga korterit. Esimese korruse kodudes saab hommikukohvi juua päikeseküllasel sisehoovi avaneval terrassil, enamikes ülejäänud korterites saab vaateid nautida ruumikal rõdul.

Urmas Muru kirjeldab hooneid kui ratsionaalse arhitektuuriga maju, ent räägib samas oma inspiratsiooniallikana unenägudest. “Näen unes linnu. Erinevaid. Enamasti neid, kus olen käinud, aga ka neid, kuhu lähen peale unenäo nägemist. Mõned linnad on reaalselt mu koduks olnud, mõnede peale olen tihti mõelnud,” ütleb Muru. Ja ehkki ta ka ütleb, et ühed ei ole täpselt teise peegeldused, on need teda alati inspireerinud. “Linnad, mis mu unenägudes teistest teravamalt esile tulevad ning meelde jäävad on Pärnu, Tallinn ja New York,” räägib Muru. “Unenäo linnad on seisundid. See on kindel. Ent kas ka mitte reaalsed linnad pole seisundid?”

Tallinna uus seisund, kui Muru võrdlust kasutada, arvestab väga paljude inimeste vajadustega. Majas on nii ühe- kui ka viietoalisi mõistliku hinna ja läbimõeldud planeeringuga valgusküllaseid kortereid. “Liikuri korterid sobivad esimeseks oma koduks, peredele, investeeringuks või vanemate inimeste uueks koduks, kes kolivad suuremalt pinnalt väiksemale,” kirjeldab YIT Ehituse projekteerimise projektijuht Sirle Matteus. Väikseim korter on 33,5 m2 ja suurim 120,9 m2.

Majade fassaadidele annavad isikupära perforeeritud metallist rõdud, hooned on valged ja rikastatud halli tooni detailidega. Funktsionaalse ruumiplaneeringuga korterites kasutatakse kvaliteetset siseviimistlust. Põrandaid katab tammeparkett, esikupõrand on plaaditud ja vannitubades on kasutatud elegantset keraamikat. B energiaklassi kuuluvas majas on korteripõhise küttelugemise võimalus ja soojustagastusega ventilatsiooniagregaadid.

“Kolme hoone näol tekib terviklik piirdeaiaga piiratud kompleks, mida
Lasnamäel tavaliselt ei ole. See loob turvalise ja privaatse ala, kus on tiibväravatega sissepääsud,” räägib Matteus. Samuti istutatakse hoovi ja majade ümber kauneid põõsaid, kõrgemaid puid ning ka aastaringselt rohelisi oksapuid.

Esimene maja aadressiga Liikuri 7 valmib 2018 aasta talvel.

YIT Ehitus AS on Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid, mis kuulub Soome ehitusteenuseid pakkuvasse kontserni YIT. YIT kontsern on säästlikke linnakeskkondi loov ehitussektori liider, kes ehitab elamuid, ärihooneid, taristut ja terveid piirkondi. YIT keskendub sellele, et pakkuda esmaklassilist kliendikogemust ja kõrget kvaliteeti ning tagada oma mitmekülgse asjatundlikkuse järjepidev areng. YIT tegutseb Soomes, Venemaal, Baltimaades, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Ettevõtte eesmärgiks on olla kogu aeg sammu võrra ees, hoolides samas nii oma klientidest, partneritest kui ka töötajatest. YIT-l on rohkem kui 5300 töötajat kaheksas riigis. 2016. aastal oli müügitulu peaaegu 1,8 miljardit eurot. Ettevõtte aktsiad on noteeritud Nasdaq OMX Helsinki börsil. www.yitgroup.com

Lisainformatsioon:
Kadi Aljas
AS YIT Ehitus turunduse spetsialist
kadi.aljas@yit.ee

Liigu projekti lehele: https://www.yit.ee/elamuarendus/tallinn/lasnamae/liikuri-7