• EE Articles
  • Pressiteated
  • 05.04.2017

Pressiteade: Kalamajas Vibu tänaval valmivad uued elamud

YIT Ehitus on alustanud kahe neljakorruselise elamu ehitamist Vibu tänaval Kalamajas, majad valmivad järgmise aasta jaanuaris.

Vibu 2 ja 4 asuvad Lennusadama vahetus läheduses Kalamaja pargi kõrval ja on Merevärava arenduse viimased majad. „Alustasime Uus-Kalamaja, Noole tänava ja Kalamaja pargiga piirneval maa-alal tänapäevase elukeskkonna loomist juba 2006. aastal ning praeguseks on Lennusadama külje all valminud uus ja kompaktne elurajoon kaasaegsete majade ning täiesti uue Vibu tänavaga,” rääkis YIT Ehituse müügi- ja klienditeenindusosakonna juht Ingrit Asavi. Asavi sõnul areneb Kalamaja endiselt hoogsalt ja hea asukohaga korterid müüakse kiiresti.

Arhitekt Toivo Tammiku projekteeritud neljakorruselised majad on modernse arhitektuuri ja läbimõeldud ruumilahendusega. Kvartali hoonestus on piirkonnale omaselt madal ning majade välisviimistluses kasutatakse naturaalseid materjale. Ehitatavad hooned on moodsad, funktsionaalsed ja energiatõhusad. Kokku on valikus 53 ühe- kuni neljatoalist korterit pindalaga 26,8–123,4 m². Kõigil korteritel on avar päikeseterrass või rõdu.

Hoonete vahel paiknevad haljastatud puhkealad, laste mänguväljak ning privaatsed sisehoovid. Uue kodu ostja saab valida kolme siseviimistluslahenduse vahel, mille on välja töötanud YIT Ehituse sisekujundaja Greete Mätas. Uued kodud on valmis 2018. aasta jaanuaris.

YIT Ehitus AS on Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid, mis kuulub Soome ehitusteenuseid pakkuvasse kontserni YIT. YIT kontsern on säästlikke linnakeskkondi loov ehitussektori liider, kes ehitab elamuid, ärihooneid, taristut ja terveid piirkondi. YIT keskendub sellele, et pakkuda esmaklassilist kliendikogemust ja kõrget kvaliteeti ning tagada oma mitmekülgse asjatundlikkuse järjepidev areng. YIT tegutseb Soomes, Venemaal, Baltimaades, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Ettevõtte eesmärgiks on olla kogu aeg sammu võrra ees, hoolides samas nii oma klientidest, partneritest kui ka töötajatest. YIT-l on rohkem kui 5300 töötajat kaheksas riigis. 2016. aastal oli müügitulu peaaegu 1,8 miljardit eurot. Ettevõtte aktsiad on noteeritud Nasdaq OMX Helsinki börsil. www.yitgroup.com

Lisainfo:

Kadi Aljas
AS YIT Ehitus turunduse spetsialist
Tel 6652100
kadi.aljas@yit.ee