• 13.01.2016

Viljandi muusikakooli renoveerib AS YIT Ehitus

8. jaanuaril 2016 allkirjastati Viljandi linnavalituses ja YIT Ehituse vaheline ehitusleping, mille tulemusena läbib Viljandi muusikakooli ajalooline hoone põhjaliku uuenduskuuri. Ehitustööd hakkavad pihta hiljemalt veebruari algul ning muusikakool saab renoveeritud maja kätte 2017. aasta märtsis.

Muusikakooli algselt elamuks ehitatud hoone on valminud 1895, viimased ümberehitused pärinevad aastatest 1968-1970. Muusikakooli välisilme on ette nähtud säilitada algsele lähedasel kujul. Korrastatakse punastest keraamilistest tellistest välisfassaad, välja vahetatakse aknad-uksed, paigaldatakse uus kivikatus. Säilitamisele ja renoveerimisele kuuluvatest kultuuriväärtuslike tarinditest nimetagem keraamilistest tellistest fassaadi dekoori, pööningu ümara ja kolmnurkse ülaosaga akent, graniitplokkidest välistreppi, maakivimüüri ja tellispiirdemüüri, välisrõdu konsoole, keldri võlvlagesid ja valik peegelvõlvlagesid eri korrustel.

Kogu koolimaja sisu uuendatakse – ehitatakse uus trepikoda koos liftišahtiga, ehitatakse välja katusekorruse ruumid, hoone kommunikatsioonid demonteeritakse ja ehitatakse uuesti vastavalt tänapäeva normidele ja nõuetele. Eriline tähelepanu muusikakooli puhul saab olema akustikal ja heliisolatsioonil. Kõik pillirühmad ja erinevad õppealad saavad endale ruumid, mis vastavad vajalikele akustika nõuetele – „üks ei sega teist“.

Viljandi linnapea Ando Kivibergi hinnangul on Viljandi muusikakool Eesti parim ning nüüd saab see ka oma tasemele vastavad õpperuumid. YIT Ehituse Lääne-Eesti piirkonna juhataja Urmas Kivistik sõnul on ehitajale tähtis jätta oma töö kaudu midagi linnale ja kogukonnale. «Teeme kõik selle nimel, et ehitus valmiks tähtajaks ja vastaks tellija soovidele,» rääkis Kivistik. Ta lisas, et muusikakooli ehitus on positiivne järg ettevõtte töödele Viljandis, sest YIT ehitatud on ka kohalik lauluväljak.

Peatöövõtjad on aktsiaseltsid YIT Ehitus ja Pärnu REV ning osaühing Pärnu REV Ehitus. Hoone renoveerimisprojekti on koostanud Henri Projekt, ehitusjärelevalvet teeb Tallinna Linnaehitus.