• EE Articles
  • Pressiteated
  • 10.05.2016

Pressiteade: Elva linn sõlmis lepingu kultuurikeskuse rekonstrueerimiseks

Elva Linnavalitsus ja aktsiaselts YIT Ehitus sõlmisid 11. mail 2016 ehituse hankelepingu Elva kultuurikeskuse Sinilind hoone rekonstrueerimise ehitustöödeks Elvas Kesk tänav 30.

Rekonstrueerimistööde käigus saab uue ilme ja tänapäevased tehnilised lahendused 1986. aastal valminud kino "Heli" (arhitekt Maie Penjam) hoone. Uuenenud hoone on autor Uko Künnap U-DISAIN OÜ poolt kavandatud multifunktsionaalse kultuurikeskusena nii teatrietendustele, kontserditele, kinole kui ka igapäevaselt erinevatele huviringidele ja kultuuritegevustele.

Hoone rekonstrueerib AS YIT Ehitus,  mille ehitusdirektori Toomas Rappi sõnul saab rekonstrueeritav hoone ehitustööde lõppedes tervikliku uue ilme ja tänapäevase sisu, koostöös tellija, erinevate partnerite ja alltöövõtjatega.

Lahendus saab olema kooskõlas algsete arhitektuursete printsiipidega ja põhimahtude asetusega. Fassaadiks on loodusvalgete tellispindade vaheldumine metallraamistuses klaaspindadega ning peasissekäik saab varikatuse.

Ehituse lõpptähtajaks on 7 kuud alates lepingu sõlmimisest. Ehitustööde maksumus on 1 094 950,17 eurot, millele lisandub käibemaks. Omanikujärelevalvet teostab Jyrr Invest OÜ.

Lepingu allkirjastasid Elvas linnapea Eva Kams ja AS YIT Ehitus Lõuna-Eesti ehituspiirkonna juhataja Andras Kelt (pildil). Esimesel kohtumisel täpsustati ehituse alustamisega seotud detaile ning lepiti kokku edasine töökorraldus. Lammutustööd ning projekteerimine algavad järgmisel nädalal.

Kultuurikeskuse teostatavast uuendamisest saavad rõõmu nii kohalikud elanikud, kui linna külalised. Valmimisel saab kasutada 250kohalist multifunktsionaalset saali, milles saab näidata kino, korraldada kontserte, teatrietendusi ning lisaks pakkuda konverentsiteenust jms. 

AS YIT Ehitus on Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid, mis kuulub Soome ehitusteenuseid pakkuvasse kontserni YIT.  YIT kontsern on säästlikke linnakeskkondi loov ehitussektori liider, kes ehitab elamuid, ärihooneid, taristut ja terveid piirkondi. Keskendume sellele, et pakkuda esmaklassilist kliendikogemust ja kõrget kvaliteeti ning tagada oma mitmekülgse asjatundlikkuse järjepidev areng. Tegutseme Soomes, Venemaal, Baltimaades, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Meie eesmärgiks on olla kogu aeg sammu võrra ees, hoolides samas nii oma klientidest, partneritest kui ka töötajatest. Meil on rohkem kui 5300 töötajat kaheksas riigis. 2015. aastal oli meie müügitulu peaaegu 1,7 miljardit eurot. Meie aktsiad on noteeritud Nasdaq OMX Helsinki börsil.

Lisainfo
Eva Kams
Elva linnapea, 730 9883, 529 1451, eva.kams@elva.ee   

Toomas Rapp, AS YIT Ehitus ehitusdirektor, 665 2133, 506 6312, toomas.rapp@yit.ee