• EE Articles
  • 21.06.2016

AS YIT Ehitus allkirjastas ka Promenaadi maja teise etapi ehituse lepingu

Esmaspäeval, 20.06.2016, allkirjastas YIT juhatuse liige Toomas Rapp Promenaadi maja teise etapi ehituse kokkuleppe. Promenaadi maja on esimene korterelamu Tallinna uueneval sadama-alal ja valmib 31. juulil 2017.

Promenaadi maja koosneb kolmest eriilmelisest hoonest ja asub aadressil Poordi 3 ja Poordi 5 ehk Mere puiestee ja Admiraliteedi basseini vahel. Ka maja esimese etapi ehitas YIT. “Meil on hea meel, et saame suurepärast koostööd jätkata ning kaasaegse sadama ilme loomises kaasa lüüa,” ütles Rapp.

Valmiv maja on nii arhitektuuriline kui ka ehituslik meistriklass, kus esimese kortermajana Eestis kasutatakse lisaks kaugküttele kasutatakse maaküttevaiu. Prognoositav kokkuhoid küttekuludelt on selle lahenduse abil 25-30%. Ära kasutatakse ka hoone jahutussüsteemist vabanev soojus, mis tavaliselt õhku paisatakse. Selliste lahendustega on saavutatud korterite energiamärgis tasemel A.

Promenaadi maja koosneb kolmest erineva ilme ja funktsionaalsusega hoonest. Esimesena valmiv Linnamaja on mõeldud eeskätt linnalikku eluviisi nautivatele inimestele. Kogukonnamaja ühine sisehoov toetab kooselu hindavat eluviisi ning Peremaja, nagu nimigi viitab, arvestab enam perede vajadustega.

Teise etapi maksumus on ca 7, 2 miljonit ja valmimise tähtajaks 31. juuli 2017. Promenaadi maja arendab kinnisvarainvesteeringute ettevõte Capital Mill. Promenaadi Maja kohta saab lugeda https://promenaadimajad.ee. Promenaadi maja projekt on teostatud arhitektuuribüroos Arhitekt11.