• EE Articles
  • 13.12.2016

Aasta betoonehitise konkursil kandideerib 20 ehitist, mille hulgas on kaks YIT poolt ehitatud hoonet

Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu korraldatavale konkursile „Aasta betoonehitis 2016” on esitatud 20 nominenti, mille hulgas on kaks YIT Ehitus AS-i poolt ehitatud hoonet.

Maarjamaa Hariduskolleegium – Kaagvere, Mäksa vald, Tartumaa

Maarjamaa Hariduskolleegiumi Emajõe Õppekeskus asub Tartumaal Kaagveres, hoone anti Riigi Kinnisvara AS-le üle septembris 2015. 

Terviklik õppekompleks koosneb kümnest hoonest. Kompleksi kuulub peamaja nimetuse all koolihoone, kus asuvad lisaks koolitööks vajalikele ruumidele nõustamiskeskus, spordisaalid, personali abiruumid, köögiplokk ning intensiivse järelevalvega rühmakodu õpilastele. 

Samuti on Maarjamaa hariduskolleegiumi kinnistul valminud staadion, mille keskel asuvad jalgpalliväljak ning multifunktsionaalne korvpalliväljak õpilastele. Hooned ja nende toimimiseks rajatavad tehnosüsteemid paiknevad maa-alal kogupindalaga 6,53 ha. 

Projektimeeskonda kuulusid: A.Saarik, A.Kaldmaa, E.Vohu, A.Kilgast, H.Vahtla.

Rahvusarhiivi peahoone Noora – Nooruse 3, Tartu

Riigi Kinnisvara AS-i tellimusel valminud märtsis 2016 valminud kuuekorruselise büroo- ja arhiivihoone, mis on sobilik Rahvusarhiivi funktsioonidest tulenevaks tööks, vastab kehtestatud ning arhiivispetsiifilistele nõuetele ja on ülalpidamiseks võimalikult energiasäästlik, vastupidav ning kauakestev.

Nooruse tänavale rajatud hoone arhitekt on Illimar Truverk, ehitusprojekt valmis firmade Asum Arhitektid OÜ, Arhitekt11 OÜ ja Vaikla Stuudio OÜ koostöös. Hoone suuruseks on ligi 11 000 ruutmeetrit ja selle ehitusmaksumus on 7,7 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Nooruse tänavale rajatud Eesti Rahvusarhiivi hoone ehk Noora on projekteeritud kahe eraldiseisva hoonena: fassaadipoolses osas paiknevad viiel korrusel avalikkusele, administratsioonile ja teistele töötajatele mõeldud ruumid ning digitaalarhiiv, teine osa on monoliitne hoidlakompleks. 

Projektimeeskonda kuulusid: S.Rumm, M.Kakkum,M. Mägi,  O.Aas, H.Vahtla, T.Leinart. A. Jakobi.

Täpsem info kõikide nominentide kohta saab lugeda klikates siia lingile:[ http://www.ehitusuudised.ee/uudised/2016/12/14/aasta-betoonehitis-konkursil-kandideerib-20-ehitist ]