• EE Articles
  • 29.01.2015

YIT Ehituse ehitatav ärihoone sai nime Explorer

Tallinna Linnahalli lähedale kerkib aasta lõpuks Baltimaade üks modernsemaid ärihooneid nimega Explorer, millesse on põimitud kaasaegne arhitektuur ja ökonoomseimad tehnoloogilised lahendused. Seda tähelepanuväärset ärihoonet Tallinna kesklinnas ehitab YIT Ehitus koostöös tellija ja partneri Capital Milliga.

29. jaanuaril 2015 esitles rajatava ärimaja arendaja Capital Mill OÜ Kai ja Sadama tänava ning Mere puiestee vahelisel alale rajatavat hoonet praegustele ja tulevastele partneritele, esitledes ka selle nime – Explorer. Ärihoone Explorer kuulub aasta tagasi samuti sadamapiirkonnas valminud Navigatori ärihoonega (ehitajaks YIT Ehitus) ühte tervikpilti, mille kaugem vaade on kujundada Tallinna mereaken innovaatiliseks, hinnatud ja kõrgete kvaliteedinõuete järgi ehitatud piirkonnaks.

Ärihoone Explorer on kavandatud ja ehitatakse nii, et sellele väljastataks maailmas kõrgelt hinnatud LEED Gold sertifikaat. See kinnitab hoone keskkonnasäästlikku ehitamist, kasutamist ning inimesele maksimaalselt loomuliku ja õdusa sisekeskkonna olemasolu. Ehitustöödega alustas peatöövõtja YIT Ehitus novembris 2014.