• EE Articles
  • 02.08.2015

YIT Ehitus renoveerib ajaloolisest hoonest kaasaegse korterelamu- Kivimäe kodu

YIT Ehitus renoveerib ajaloolisest hoonest kaasaegse korterelamu - Kivimäe kodu

Juulis allkirjastasid AS YIT Ehitus ja Kivimäe Kodu OÜ ehitustööde töövõtulepingu, et renoveerida kaasaegseks korterelamuks endine Kivimäe saun. Atraktiivne kaasaegne elukeskkond luuakse Tallinnas aadressil Sihi 122/Voolu 15.

Rekonstrueeritava hoone – endise linnasauna - arhitektuurne kontseptsioon lähtub miljööväärtuslikust välisilmest, millesse on kavandatud kaasaegne sisu – energiasäästlik, kvaliteetne ja funktsionaalne elukeskkond. Renoveeritavasse hoonesse tuleb 18 korterit ja 3 äriruumi.

Sihi ja Voolu tänavate poolt vaadeldavatel fassaadidel säilitatakse paekivi- ja krohviviimistlusega välisilme ja aknarütm. Detailid taastatakse algupärase projekti eeskujul, hoovipoolsele fassaadile lisanduvad rõdud ja katusekorrusele vintskapid. Korterite sissepääsud paiknevad maja otsafassaadides, peafassaadist on sissepääs äriruumidesse.

Hoone rekonstrueerimisprojekti autor on arhitekt Ralf Tamm ning sisekujunduses hoolitseb ajastutruude elementide ja nüüdisaegsete komponentide ühendamise eest sisearhitekt Helen Kolks.

YIT Ehitus on alustanud ehitustöid ning korterelamu antakse tellijale üle hiljemalt 30. juunil 2016. Projektimeeskonda juhib Timo Luhar.

http://www.domuskinnisvara.ee/blogi/2015/07/legendaarse-kivimae-sauna-asemel-tulevad-korterid/

http://tallinncity.postimees.ee/3272413/fotod-endise-kivimae-sauna-asemele-tulevad-korterid

http://www.domuskinnisvara.ee/kivimae/