• EE Articles
  • 06.12.2015

Maarjamaa Hariduskolleegiumi Emajõe Õppekeskus

7. detsembril avati pidulikult Maarjamaa Hariduskolleegiumi Emajõe Õppekeskus. Avamisüritusel esinesid Haridus- ja Teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Mart Laidmets, Riigi Kinnisvara AS juhatuse esimees Urmas Somelar, YIT Ehituse AS ehitusdirektor/juhatuse liige Toomas Rapp, Mäksa vallavanem Timo Reinthal ning Maarjamaa Hariduskolleegiumi direktor Maire Reest. Et uuenenud õpi- ja elukeskkonnas asuv õppeasutus saaks lisaks uuele vormile ka uue sisu, arutleti neil teemadel samas toimunud konverentsil http://tervis.postimees.ee/3426893/psuhholoog-laste-karistamisest-ei-ole-kasu.

Vastvalminud Maarjamaa Hariduskolleegiumi Emajõe Õppekeskus asub Tartumaal Kaagveres. Terviklik õppekompleks koosneb kümnest hoonest. Kompleksi kuulub peamaja nimetuse all koolihoone, kus asuvad lisaks koolitööks vajalikele ruumidele nõustamiskeskus, spordisaalid, personali abiruumid, köögiplokk ning intensiivse järelevalvega rühmakodu õpilastele. Samuti on Maarjamaa hariduskolleegiumi kinnistul valminud staadion, mille keskel asuvad jalgpalliväljak ning multifunktsionaalne korvpalliväljak õpilastele. Perspektiivsena on kinnistutele projekteeritud lisaks 4 rühmakodu.  

Hooned ja nende toimimiseks rajatavad tehnosüsteemid paiknevad maa-alal kogupindalaga 6,53 ha. Hoonealune kogupind on pool hektarit - 4255,2 m2. Ehitustööde käigus monteeriti kokku 1324 elementi kogumassiga 4703 tonni, maakütte torustikku paigaldati kokku ca 20 km ulatuses ning kooli territooriumi piirdeaed on ligi 1 km pikk. 

Ehitustööde lepingu sõlmisid Riigi Kinnisvara ja YIT Ehitus peatöövõtjana septembris 2014. Ehitustööd algasid oktoobris 2014, tööde kestvus oli kokku 14 kuud ning ehitustööde maksumus 5,5 miljonit eurot.