• 04.03.2014

Tartu avavangla ehitab YIT Ehitus

4. märtsil sõlmisid YIT Ehitus ja Riigi Kinnisvara ehitustööde töövõtulepingu avavangla ehituseks Tartusse. Plaanitav Tartu avavangla hakkab asuma Turu 56 kinnistul, Tartu linna kaguosas, Tartu vangla territooriumil.

Tartu Vangla juurde ehitatav hoonestusala on mõeldud kuni 60 vangi ja vanglaametnike tööruumide jaoks. Hoone ehitustööd hõlmavad ka kõigi vajalike kommunikatsioonide rajamist, samuti parklat, kuhu on kavandatud 212 parkimiskohta. Rajatava hoone suletud netopind on 1442,5 m².

Avavangla arhitektuurne lahendus jälgib sisemise ülesehituse osas objekti spetsiifilist tehnoloogilist skeemi parimal võimalikul viisil. Hoone maht on maksimaalselt kompaktne parapett-katusega risttahukas, millest eenduvad trepikojad ja esimese korruse administratsiooniplokk. Hoone rajatakse vaivundamendile ning on kavandatud põhiliselt monteeritavatest betoonelementidest – välisseinad maksimaalse võimaliku soojustusega sändvitšpaneelidest. Avavangla on projekteerinud Amhold AS.

Töövõtulepingu kohaselt on objekti ehitusmaksumus 2,08 miljonit eurot (lisandub käibemaks). Ehitustööd algavad kohe, tööde teostamise tähtaeg on 16. märts 2015. YIT projektimeeskonda juhib projektijuht Tarmo Karu.