• EE Articles
  • Pressiteated
  • 16.01.2014

Pressiteade: 16.01.2014 avati pidulikult Tallinna eksklusiivseim ärimaja

Tallinna sadamapiirkonnas avati 16.01.2014 rahvusvaheliselt tunnustatud Navigatori ärimaja, millel esimesena Baltikumis on energiatõhusa ehituse LEED Gold sertifikaat.

Tallinna sadamapiirkonnas avati 16.01.2014 rahvusvaheliselt tunnustatud Navigatori ärimaja, millel esimesena Baltikumis on energiatõhusa ehituse LEED Gold sertifikaat. 

„Eesmärk oli viia Tallinna äripindade ehituskultuur uuele tasemele ─ ühendasime moodsa disaini ning energiatõhusa ehitamise põhimõtted, et luua Tallinna parim töökeskkond,“ rääkis ärimaja ehitust juhtinud investeerimisfirma Capital Mill OÜ tegevjuht Igor Mölder.

Mölderi sõnul on ärimaja üürnikeks ennekõike esinduslikkust, nähtaval kohal olemist ning kergesti ligipääsetavust hindavad ettevõtted. Ärimaja teevad omanäoliseks erineva sügavusega peegelklaas-sisselõiked: majal on 28 nurka ning 6000 ruutmeetrit klaasfassaadi, mis tagab loomuliku valguse ligipääsu igasse ruumi ning suursuguse vaate merele, vanalinnale või kesklinna äri- ja kaubandustsoonile. 

„Asukoht, ehituse kvaliteet ning arhitektuuriline lahendus, mis võimaldas ühele tasapinnale loovalt paigutada kümmekond ettevõtet, on põhjusteks, miks valisime Navigatori,“ kommenteeris Navigatorisse kolimist Creative Unioni turunduslinnaku juhatuse esimees Madis Laas. Creative Union oli Navigatori maja esimene üürnik, kelle turunduslinnak hõlmab terve maja neljanda korruse. 

Aadressil Laeva 2 asuva kuuekorruselise kolmnurkse põhiplaaniga ligi 9000-ruutmeetrise ärimaja esimesel korrusel on ka 65-kohaline konverentsisaal ning kaubandus- ja teeninduspinnad, nagu näiteks ilusalong Airiin ja kohvik-restoran Enzo. Navigatori arhitektuurilise lahenduse autorid on Urmas Lõoke ja Ralf Lõoke ning maja ehitas YIT Ehitus AS. 

„Oleme väga rahul tulemusliku ja asise koostööga tellija, projekteerija, järelevalve ja Tallinna linnaga, mille tulemusena realiseerus tähelepanuvääriv hoone atraktiivses ja nähtavas asukohas,“ märkis YIT Ehituse ehitusdirektor Toomas Rapp. „Usutavasti on tulevikus tegemist linnaruumis maamärgiga, mida kasutatakse isegi tee juhatamiseks: „Pööra Navigatori juurest …“ Meie tegime endast parima ja usume, et hoones on palju rahulolevaid kliente.“

Capital Mill OÜ, kelle tellimusel Navigatori ärimaja ehitati, asutati 2008. aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Eestis asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. Ettevõtte investeerimisportfell koosneb kaubandus- ja büroohoonetest ning mitmetest teistest arendamisele minevatest kinnistutest. Peamisteks partneriteks on Selver, Bauhof, Rimi, Prisma ja Maxima. Ettevõtte tegutsemisaastate jooksul on tehtud investeeringuid koguväärtuses ca 160 miljonit eurot.

YIT Ehitus AS on Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid, mis kuulub Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuvasse kontserni YIT. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on ehituse peatöövõtt – hoonete ja rajatiste ehitamine – ning elamuarendus. 2012. aastal oli YIT kontserni käive ligikaudu 2 miljardit eurot. YIT tegutseb Soomes, Venemaal, Balti riikides ja Ida-Euroopas ning on tööandjaks enam kui 6000 töötajale. YITi aktsiad on noteeritud Helsingi NASDAQ OMX börsil.


Lisainfo:
Igor Mölder, Capital Mill OÜ
+ 372 504 2505
igor.molder@capmill.eu

Hoone tehniline ja üüriinfo:
Marko Uueda, Capital Mill OÜ 
+372 510 0996 
marko.uueda@capmill.eu

Toomas Rapp, YIT Ehitus AS
+372 506 6312
toomas.rapp@yit.ee