• EE Articles
  • 22.04.2018

AS YIT Infra Eesti ulatab abikäe TTÜ inseneritudengite korraldatud rahvusvahelisele terassillavõistlusele BRICO 2018

14.-18. mail 2018 toimub Tallinna Tehnikaülikoolis inseneritudengite korraldatud viiepäevane rahvusvaheline terassildade võistlus BRICO 2018. Juba kolmandat korda toimuvast võistlusest on tänaseks osa võetud 10 erinevast Euroopa riigist, kuid märkimisväärne on asjaolu, et tänavuste osalejate hulgast esindab üks meeskond ka Austraaliat.

Terassilla võistlusel osalemiseks läbivad kandidaadid kaks eelvooru, mille käigus sõelutakse välja võistluse reeglitele mittevastavad sillad sobivatest. Sellel aastal kvalifitseerus lõppvõistlusele 13 meeskonda, kuid Eestisse osalema sõidab neist 9. Võistlusele sõidetakse Poolast, Horvaatiast, Eestist, Leedust, Austriast, Rootsist ja isegi Austraaliast.

TTÜ Veetehnika õppekava neljanda kursuse tudeng ja BRICO 2018 projektijuht Karl Sachris tõdeb, et pelgalt tehnilisest taibust ja teoreetilistest teadmistest võitmiseks ei piisa. Oluline on töötada meeskonnas, planeerida aega ja suhelda erinevate osapooltega nagu tiimi sponsorid, silla elementide tootjad ning võistluse korraldajad ja projektimeeskond. Võistluse võidab sild, mis on kõige väiksema kaalu ja siirde suhtega, kuid arvestatakse ka esteetikat.

Eelmisel aastal pani YIT Infra Eesti AS (endine Lemminkäinen) BRICO 2017 elluviimiseks õla alla. Ka tänavu ulatab AS YIT Infra Eesti abikäe BRICO 2018 terassildade võistlusele.

Tänavuse BRICO 2018 võistluse reeglite ja meeskondadega ning eelmiste aastate galeriiga saab tutvuda ettevõtmise kodulehel http://www.brico.ee/.

Fotod: Edmond Mäll