• EE Articles
  • 15.10.2018

Ühise jalgrattamatkaga avati Kohila-Hageri-Sutlema kergtee

YIT Infra Eesti AS ehitatud Kohila kõige uuem, pikem ja kallim kergtee avati pidulikult 17. septembril 2018. aastal. 7,8 km pikkune kergliiklustee ühendab Kohila, Hageri ja Sutlema ja aitab kaasa liikumisharjumuste suurendamisele.

Kohila vallavanem loodab, et uus kergliiklustee annab aktiivse tõuke kliikumisharjumuste suurendamiseks. Vihmast hoolimata oli tee avamise päeval väljakule kogunenud ligi 30 jalgratturit. Kohilast Hagerisse läbiti tee ka joostes ja rulluisutades. Uus kergtee tagab ka turvalise juurdepääsu töökohtadele, teenustele ning bussi- ja rongiliiklusele.

Kohila keskkonnahariduse keskuse ja Hageri muuseumi koostöös valmis ka kodulooline virtuaalne matkarada, mille leiab aadressilt avastusrada.ee. Rada tutvustab piirkonna loodus- ja ajaloolisi objekte.

Kohila valla jaoks on kergliiklustee seni suurim investeering teesse. Projekti kogumaksumuseks projekteerimise ja ehitusjärelvalvega kujunes 1,5 miljonit eurot, millest 85% ehituskuludest kaeti EAS-i toetusega meetmest „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“. Kohila vallavanem Heiki Hepner sõnas, et toetuseta oleks tee ehitamata jäänud.

Allikas: Raplamaa Sõnumid