Tagasi
  • EE Articles
  • Pressiteated
  • 12.07.2016
  • Ingrit Asavi

Pressiteade: Unistuste lastetoa võitis 7-aastase Irmeli metsateemaline tuba

13.07.2016 valis žürii eesotsas Heiki Ernitsaga YIT korraldatud “Unistuste lastetoa” joonistusvõistluse võitjaks 7-aastase Irmeli esitatud metsateemalise toa.

Irmel esitas konkursile huvitava metsateemalise toa, mis meenutab  metsalagendikku. “Voodi oleks nagu metsaonnike, kapike seinal meenutaks kuldnoka pesakasti, kännud asendaksid toole, seintel oleks palju pilte metsloomadest ja lindudest. Kõiksugu purgid ja karbid oleksid täis linnumune, herilasepesi, käbisid ja teokarpe ning igal pool oleks metslooma kujulisi patju,” kirjeldas Irmel oma unistuste tuba. Irmeliga koos hakkavad toas elama tema 5-aastane vend Jorgen ja 2-aastane õde Indra.

Zürii liikmetele meeldis võidutöö leidlikkus. “Metsateemaline tuba on kui unistuste tuba ja vahva, et kolm last endale põneva toa saavad,” kommenteeris žürii esimees Heiki Ernits.

Finaali valis žürii kümme tööd, mille seast võitja valiti. “Kõigis kümnes finaali jõudnud töös oli leidlikkust, mängulisust ja fantaasialendu,” rääkis žüriis osalenud YIT juhatuse esimees Margus Põim. “Iga laps, kes töö tegemise ette võttis, oli oma ideega,” kiitis Ernits.

YIT müügi- ja turundusosakonna juhi Ingrit Asavi sõnul on paljudes töödes näha, et lapsed on praktilised. “Lapsed on trendidega väga hästi kursis ja teavad, mida soovivad. Väga popp on ripptool, mida mitmetes töödes joonistati ja mitmetasandilised huvitavad sisustuselemendid,” sõnas Asavi. 

Irmel saab auhinnaks uue lastetoa 5000 euro väärtuses, mille kujundab ja sisustab YIT vastavalt joonistatud võidutööle. Kõik kümme finaali jõudnud tööd saavad üllatusauhinnad.  Värvide kasutamise ja joonistusoskuse eest saab Heiki Ernitsa eriauhinna 14-aastane Maria Eliisa.

Üle-Eestilise konkursi “Unistuste lastetuba” võitja valiti 187 reeglitele vastanud töö seast ja kõige noorem osaleja oli 7-kuune. Konkursi korraldas AS YIT Ehitus oma 25. astapäeva tähistamiseks.

 AS YIT Ehitus on Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid, mis kuulub Soome ehitusteenuseid pakkuvasse kontserni YIT. YIT kontsern on säästlikke linnakeskkondi loov ehitussektori liider, kes ehitab elamuid, ärihooneid, taristut ja terveid piirkondi. YIT tegutseb Soomes, Venemaal, Baltimaades, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. 2015. aastal oli YIT müügitulu peaaegu 1,7 miljardit eurot. YIT aktsiad on noteeritud Nasdaq OMX Helsinki börsil.

Lisainformatsioon:
Ingrit Asavi
AS YIT Ehitus müügi- ja turundusosakonna juht  
6652100
ingrit.asavi@yit.ee