Tagasi
  • EE Articles
  • 30.08.2016

Pärnu Vanalinna Põhikooli hoonete rekonstrueerimise ning restaureerimise projekteerimis- ja ehitustööd

18. augustil allkirjastasid Pärnu Linna majandusosakonna juhataja Mait Talvoja ja AS YIT Ehitus Lääne-Eesti piirkonna juhataja Urmas Kivistik ehituse töövõtulepingu Pärnu Vanalinna Põhikooli hoonete rekonstrueerimise ning restaureerimise projekteerimis- ja ehitustööde teostamiseks aadressil Nikolai 26 ja Pühavaimu 19.

Lepingumaht on ca 3,6 mln € + km ja töödega alustatakse 18. augustil ning hoone üleandmine tellijale on planeeritud 18. august 2017.

1912. aastal valminud Pärnu Tütarlaste Gümnaasiumi hoone näol on tegemist Pärnu suurima, terviklikult säilinud enne esimest maailmasõda ehitatud koolihoonega. Koolimaja on kahe täiskorruse, soklikorruse ja pööninguga E-kujuline telliskivihoone. Hoone fassaadidel vahelduvad punasest tellisest elemendid ja arhitektuursed detailid krohvitud seinapindadega. Hoone on säilitanud oma algse väljanägemise ning enamjaolt ka ruumijaotuse ning kasutusotstarbe.

Kuna hoone on muinsuskaitse mälestis, tuleb rekonstrueerimisel olulisel määral arvestada muinsuskaitsetingimustega. Krundil asub veel koolivõimla, kus toimusid menufilmi „Vehkleja“ võtted, mille all on algupärane püssirohu kelder, mis samuti ehituse käigus renoveeritakse.

Praegu toimivad hoones lammutustööd ja trasside paigaldus, mille käigus on avastatud vana bastioni müüriosa.

Lisainfo
Toomas Rapp, AS YIT Ehitus ehitusdirektor, 665 2133, 506 6312, toomas.rapp@yit.ee